Θωρακισμένα στις σύγχρονες απειλές τα F-16 Viper με τις νέες αναβαθμίσεις ηλεκτρονικού πολέμου

Είναι γνωστό ότι, η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) αναβαθμίζουν από κοινού για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, τα μαχητικά F-16 σε Viper. Τα αεροσκάφη επιτρέπουν στην Πολεμική Αεροπορία, να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αναδυόμενες απειλές στην περιοχή και να επιχειρεί ως μέρος συμμαχικών αποστολών παγκοσμίως.

Η Northrop είπε ότι το νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου θα επιτρέψει στο F-16, να αντιμετωπίσει τις απειλές χρησιμοποιώντας σύγχρονες ραδιοσυχνότητες και να βρει και να νικήσει νεότερους, πιο προηγμένους αισθητήρες και όπλα από τα παλαιότερα συστήματα του μαχητικού.

Η Πολεμική Αεροπορία επέλεξε την Northrop Grumman, μεταξύ άλλων, για να ξεκινήσει την κατασκευή πρωτοτύπων για το νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου του F-16 το 2019.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News