Και η Ρουμανία στο «χορό» της προμήθειας μαχητικών F-35: «Για να αποτρέψει την επιθετικότητα»

Η Ρουμανία λέει ότι θα αγοράσει F-35 Joint Strike Fighters σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις δυνατότητες αεροπορικής ασφάλειας της χώρας και να αποτρέψει την «επιθετικότητα», σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του προέδρου Κλάους Γιοχάνις.

Το ενδιαφέρον για το F-35 έχει αυξηθεί παγκοσμίως μεταξύ των συμμάχων και των εταίρων των ΗΠΑ, καθώς περισσότερες χώρες επιδιώκουν να εκσυγχρονίσουν τους στόλους μαχητικών τους και να επιτύχουν διαλειτουργικότητα με τα οπλικά τους συστήματα, τα οποία οι αξιωματούχοι αποκαλούν «ενσωματωμένα βάσει σχεδίου».

«Αυτό που έκανε ο Πούτιν όταν εισέβαλε στην Ουκρανία ήταν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήθελε [να κάνει]. Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη είναι ότι ενοποίησε το ΝΑΤΟ και, στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα αυξήσει το ΝΑΤΟ κατά μερικά ακόμη έθνη», είπε ο στρατηγός Τζέιμς Χέκερ.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News