Ακάρ: Ναυτικό και Αεροπορία έχουν σαφείς οδηγίες - Η Λιβύη αμφισβητεί την ελληνική ΑΟΖ στην Κρήτη

Η κυβέρνηση της Τρίπολης αμφισβητεί επίσημα την ελληνική ΑΟΖ. Οι Λίβυοι της Τρίπολης, ενεργώντας για λογαριασμό των Τούρκων, αμφισβητούν την ελληνική αποκλειστική οικονομική ζώνη στην Κρήτη.

Ακάρ: «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω ούτε χιλιοστό. Ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους (από τους Έλληνες), είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Δεν ξέρουμε τι ετοιμάζει η Άγκυρα το επόμενο διάστημα, γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι το ταξίδι του Αμερικανού συμβούλου εθνικής ασφαλείας Σάλιβαν στην Τουρκία, δεν πήγε καλά, αφού οι Τούρκοι του διεμήνυσαν ότι θα "προστατέψουν τα συμφέροντα τους σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο με κάθε κόστος", και αυτό είναι πιθανή προαναγγελία ακόμα και πολεμικών επιχειρήσεων, 2-3 ημερών ή και παραπάνω, κάτι που γνωρίζει καλά η ελληνική πλευρά, για αυτό και έχουμε ανάλογες δηλώσεις, οι οποίες φυσικά και δεν είναι τυχαίες.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News