Τι σηματοδοτεί η μεταφορά του Pantsir-S σε Ιρανική βάση στη Συρία σε σχέση με ΗΠΑ-Ισραήλ;

Η μεταφορά Ρωσικών αντιαεροπορικών σε βάση των Ιρανών στη Συρία, θα συνεπάγεται και ενεργοποίηση του εναντίον εναέριων απειλών προερχόμενων από ΗΠΑ-Ισραήλ, ή γίνεται απλά για να μην προσβληθεί ξανά η εν λόγω βάση αφού θα υφίσταται εκεί ρωσικά οπλικά συστήματα;

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7113109_stratigiki-kinisi-ti-simatodotei-i-metafora-antiaeroporikoy

-------

Χθες το ΠΕΝΤΑΠΣΟΤΑΓΜΑ αναφέρθηκε στο εξής θέμα: Αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες! Η Ρωσία μαζεύει τους S-300 από την Συρία-Τους επαναπατρίζει λόγω Ουκρανίας.

"Μια φάλαγγα πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Pantsir-S εθεάθη να προελαύνει προς τις ιρανικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία", είναι σήμερα ο τίτλος άρθρου Ρωσικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

"Ένα κομβόϊ πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Pantsir-S προχώρησε προς τις ιρανικές στρατιωτικές βάσεις μετά από τις επιθέσεις των ΗΠΑ.

Μια συνοδεία αρκετών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Pantsir-S εθεάθη να κινείται μέσω της συριακής επαρχίας Deir ez-Zor, όχι μακριά από τις ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι οποίες δέχθηκαν μαζικές επιθέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα.

Σε video φαίνεται πώς μια φάλαγγα στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πολλών στρατιωτικών φορτηγών και του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Pantsir-S, κινείται στο έδαφος της συριακής επαρχίας Deir ez-Zor.

Μέχρι την τρέχουσα ώρα, δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια σχετικά με τη μεταφορά του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Pantsir-S στην επαρχία Deir ez-Zor, ωστόσο, τέτοιες ενέργειες είναι σχεδόν βέβαιο ότι συνδέονται με προκλήσεις και επιθετικότητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι πριν από λίγες ώρες , από την αμερικανική στρατιωτική βάση στο al-Tanf δέχθηκαν επίθεση συριακά στρατεύματα.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Τα πλήγματα είχαν σκοπό την υπεράσπιση και την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων από επιθέσεις όπως αυτές της 15ης Αυγούστου εναντίον αμερικανικού προσωπικού από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Επίσης την ίδια χρονική περίοδο Στρατηγός του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν «σε αποστολή» στη Συρία, σύμφωνα με ΜΜΕ του Ιράν

Μολονότι υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν σύγκρουση, αλλά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την υπεράσπιση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεών της στη Συρία, εντούτοις αντιλαμβανόμαστε ότι πλέον το σκηνικό στην περιοχή έχει αλλάξει και τα παραπάνω συμβάντα δεν μπορεί να αποκλείσουν οποιοδήποτε εξέλιξη προς το χειρότερο.

Ιράν-Ρωσία-Τουρκία συμφώνησαν στην αποτροπή δημιουργίας Κουρδικού μορφώματος στη Συρία, το οποίο θέλουν οι ΗΠΑ.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικοί πύραυλοι μεγάλου ύψους-βεληνεκούς S-300 αποχώρησαν από τη Συρία με προορισμό τη Ρωσία, οπότε ενδεχομένως η μεταφορά των Pantsir-S κρίθηκε ως αναγκαία για την ασφάλειά τους, ενώ παράλληλα υπάρχουν φωνές στο Ισραήλ που ζητάνε εδώ και τώρα ανάληψη στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ιράν.

Οψόμεθα

-------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Τι σηματοδοτεί η μεταφορά του Pantsir-S σε Ιρανική βάση στη Συρία σε σχέση με ΗΠΑ-Ισραήλ;

1:45 - Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΣΥΡΙΑ

#ΗΠΑ

#ΙΣΡΑΗΛ

--------------

-Videos animations, maps, used:

1)CBS Evening News(https://www.youtube.com/watch?v=L7RZIeVg4uI)

2)HANDS OFF SYRIA(https://www.youtube.com/watch?v=qOLab8HhIzw)

3)NEWS MILITARY(https://www.youtube.com/watch?v=m8NqFBElqbk)

4)Journalist Hussein Arnous(https://www.youtube.com/watch?v=LohazCG3k0U)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News