Η Ferrari των μαχητικών stealth

Το πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter έχει ήδη κοστίσει 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, αν και αυτό το κόστος θα κατανεμηθεί σε δεκαετίες

-----------

Το F-35 Joint Strike Fighter είναι το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος stealth στον κόσμο. Και οι τρεις εκδόσεις του μαχητικού stealth πέμπτης γενιάς, προσφέρουν απαράμιλλες δυνατότητες στην μάχη. Από τη σύντηξη αισθητήρων που συνδέει όλους τους παράγοντες στο πεδίο της μάχης και επιτρέπει την αλυσιδωτή «δολοφονία», έως τα χαρακτηριστικά μυστικότητας που του επιτρέπουν να χτυπήσει πριν από την ανίχνευση, το μαχητικό F-35 Lighting II είναι ένα πλεονέκτημα για κάθε αεροπορική δύναμη.

Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα στο πιο προηγμένο stealth μαχητικό στον κόσμο.

Οι προηγμένες δυνατότητες του F-35 Lighting II έχουν υψηλό τίμημα και το συνολικό πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter, έχει ήδη κοστίσει περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και αυτό το κόστος θα κατανεμηθεί σε πολλές δεκαετίες.

F-35: Ένα δημοφιλές αεροσκάφος

Σίγουρα, το υψηλό κόστος απόκτησης και λειτουργίας του F-35 Lighting II δεν έχει αποτρέψει τις ξένες αεροπορικές δυνάμεις από την απόκτηση του αεροσκάφους.

Από χώρα σε χώρα μπαίνουν στη γραμμή αναμονής για την αγορά του F-35 Lighting II, με τη Φινλανδία, την Ελβετία και τη Γερμανία να είναι μερικές από τις τελευταίες, ενώ Ελλάδα και Τσεχία βρίσκονται επίσης στο τελικό στάδιο πριν από την παραγγελία. Οι χώρες που αναφέρονται μόνες, θα αποκτούσαν περισσότερα από 200 μαχητικά F-35 Lighting II.

Επί του παρόντος, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερες από δώδεκα χώρες πετούν το F-35 Lighting II σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 700 αεροσκάφη αυτή τη στιγμή στους ουρανούς.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, το F-35 είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο αεροσκάφος και αυτές οι δυνατότητες δεν είναι φθηνές. Επομένως, το ερώτημα για κάθε έμπορο είναι να εξισορροπήσει τον κίνδυνο και το κόστος. Το περιβάλλον απειλής, είτε είναι η Κίνα, η Ρωσία, είτε ακόμη και η Τουρκία (στην περίπτωση της Ελλάδας), δικαιολογεί το κόστος; Θα μπορούσαν να βρεθούν αλλού παρόμοιες δυνατότητες σε χαμηλότερη τιμή; Η ειλικρινής απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, θα εξασφάλιζε μια δίκαιη απόφαση για οποιονδήποτε τρέχοντα ή μελλοντικό χειριστή του F-35 Lighting II.

-------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Η Ferrari των μαχητικών stealth

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#F35

#STEALTH

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News