Νέος τουρκικός Αττίλας στο Κομπανί - Μπαράζ βομβαρδισμών με θύματα

Στο μεταξύ ο Διεθνής Συνασπισμός, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αποκρούσει επίθεση με drones στη στρατιωτική βάση Αλ Τανφ στη νοτιοανατολική Συρία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7110137_neos-toyrkikos-attilas-sto-kompani-mparaz-bombardismon-me-thymata-binteo

-------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Μπαράζ βομβαρδισμών στη Συρία

2:36 - Τι λένε οι Τούρκοι

Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει την πόλη Κομπάνι. Ορισμένες τοπικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν θύματα.

Ιατρική πηγή στο Κομπάνι επιβεβαίωσε ότι ένα παιδί 2 ετών, ο Khalil Jihad Sheikho, τραυματίστηκε στο κεφάλι από τουρκικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Κομπάνι.

Στο μεταξύ ο Διεθνής Συνασπισμός, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αποκρούσει επίθεση με drones στη στρατιωτική βάση Αλ Τανφ στη νοτιοανατολική Συρία.

Ο Συνασπισμός επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα του περιστατικού, αναφέροντας ότι «σε συντονισμό με τους εταίρους μας, αντιμετωπίσαμε επίθεση από πολλά drones κοντά στους στρατώνες Αλ Τανφ γύρω στις 6: 30 το πρωί».

Η δήλωση εξηγεί ότι ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκε, ενώ ένα άλλο αεροσκάφος έπεσε στο συγκρότημα χωρίς να προκληθεί καμία ζημιά στη βάση, η οποία περιλαμβάνει τις δυνάμεις των ΗΠΑ και τους Σύρους συμμάχους τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο διοικητής της Κοινής Ομάδας Εργασίας των ΗΠΑ, Τζον Μπρέναν, καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας, σε δηλώσεις που μετέδωσε το αμερικανικό κανάλι «Al-Hurra», «Οι επιθέσεις αυτές θέτουν σε κίνδυνο Σύρους αμάχους και υπονομεύουν τις προσπάθειες των εταίρων για ασφάλεια και την ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης (ISIS)».

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης, συνταγματάρχης Τζο Μπουτσίνο, επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ κατάφεραν να ματαιώσουν την επίθεση με τρεις πορείες στη στρατιωτική τοποθεσία στο Αλ Τανφ, τονίζοντας ότι τέτοιες επιθέσεις θα υπονόμευαν τις προσπάθειες εξάλειψης του ISIS.

Από την πλευρά της, η αμερικανική εφημερίδα (Washington Post) ανέφερε στον ιστότοπό της ότι «προηγούμενες επιθέσεις στη βάση Αλ Τανφ, η οποία βρίσκεται στο σημείο συνάντησης των συνόρων Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ, αποδίδονταν στο Ιράν τον περασμένο Οκτώβριο. Όσο για τον περασμένο Ιούνιο, ρωσικά αεροπλάνα βομβάρδισαν μέρος της βάσης, στην οποία κατοικούν μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης, αφού προειδοποίησαν τις αμερικανικές δυνάμεις μισή ώρα νωρίτερα».

Η βάση «Αλ Τανφ», η οποία βρίσκεται 24 χλμ. δυτικά της διέλευσης Αλ Τανφ στο τρίγωνο των συνόρων Συρίας-Ιράκ-Ιορδανίας στην επαρχία Χομς, περιλαμβάνει περίπου 300 εταίρους των αμερικανικών δυνάμεων από το λεγόμενο «Maghawir Al Thawra Army»- [σημ.: Δύναμη Εταίρων Συνασπισμού], όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας.

Στη βάση οι τοπικές δυνάμεις εκπαιδεύονται και πραγματοποιούν επιχειρήσεις με τις δυνάμεις του αμερικανικού συνασπισμού και διεξάγουν καθημερινές επιχειρήσεις, σημειώνει η αιγυπτιακή εφημερίδα της Αιγύπτου Αλ Σορούκ.

Τι λένε οι Τούρκοι

Τέλος σύμφωνα με τουρκικές πηγές η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MIT) εξουδετέρωσε τον Muhsin Yağan, με την κωδική ονομασία «Dijvar Silopi», τον λεγόμενο κρατικό διευθυντή του Qamishli της οργάνωσης PKK/YPG, με την επιχείρηση που πραγματοποίησε στο Qamishli της βόρειας Συρίας.

-----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#Τουρκία

#Συρία

#Κούρδοι

--------------

-Videos animations, maps, used:

1) MSNBC - https://www.youtube.com/watch?v=DTwMvZ0m3jQ

==========

For copyright matters please contact us at: [email protected]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News