Οι Σέρβοι έθεσαν σε ετοιμότητα το 2ο Σώμα στρατού στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο

Ρωσικές στρατιωτικές βάσεις ενδέχεται να εμφανιστούν στη Σερβία.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/balkania/7108283_myrizei-mparoyti-oi-serboi-ethesan-se-etoimotita-2o-soma-stratoy-sta-synora

------

"Μπαρούτι" μυρίζει κυριολεκτικά η περιοχή των Βαλκανίων, αφού π0ριν λίγο, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος νέας σύγκρουσης μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

«Ο κίνδυνος μιας νέας σύγκρουσης μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας είναι μεγάλος. Θα ήμουν ανεύθυνος αν έλεγα το αντίθετο, ειδικά αφού ο κόσμος είδε τι έχει κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία», δήλωσε ο Κούρτι στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

«Οι Σέρβοι έχουν 48 βάσεις γύρω από το Κόσοβο. Οι διαδηλώσεις δεν ήταν αυθόρμητες, αλλά οργανώθηκαν από το Βελιγράδι με την υποστήριξη της Ρωσίας», κατέληξε ο ίδιος.

Νέα ένταση στα σύνορα Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, αφού το Βελιγράδι μετακίνησε επίλεκτες δυνάμεις του 2ου σώματος στρατού σε δύο σημεία των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο, σε αναμονή των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε Σέρβους και Κοσσοβάρους, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Μιλάμε για τεθωρακισμένα οχήματα και επίλεκτες δυνάμεις, ενώ η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη με κάθε ευκαιρία, ειδικά με την πρόθεση της Πρίστινα να επιβάλει την υποχρεωτική χρήση αλβανικών πινακίδων και διαβατηρίων σε 50000 Σέρβους που ζουν στην Β.Μιτρόβιτσα και πέριξ αυτής.

"Σε αυτό που οι Σέρβοι στρατηγοί αποκαλούν αύξηση «επιπέδου πολεμικής ετοιμότητας», έχουμε μετακίνηση δυνάμεων σε δύο περιοχές κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, ενώ ο Σέρβος Πρόεδρός τους Aleksandar Vucic ταξιδεύει στις 18 Αυγούστου στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τη μεσολάβηση της ΕΕ με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti μετά από τις πρόσφατες εντάσεις που ξέσπασαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο", αναφέρει πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαιώνοντας το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Τέλος ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία Alexander Botsan-Kharchenko δήλωσε ότι η Ρωσία και η Σερβία θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα και τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων στη Σερβία. Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, η ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στο έδαφος της Σερβίας είναι κυρίαρχη υπόθεση αυτού του ευρωπαϊκού κράτους, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι και η Ρωσία ενδιαφέρεται για αυτό.

Σύμφωνα με τον Kharchenko, υπάρχει ήδη κοινό ανθρωπιστικό κέντρο στη Σερβία και στο πλαίσιο του γεγονότος ότι η Σερβία είναι φιλική χώρα προς τη Ρωσία, η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει στενές σχέσεις με το Βελιγράδι.

Το πόσο ρεαλιστική είναι η δημιουργία μιας ρωσικής στρατιωτικής βάσης στο έδαφος της Σερβίας είναι άγνωστο, ωστόσο, είναι προφανές ότι η ΕΕ και οι χώρες του ΝΑΤΟ θα το αποτρέψουν ενεργά.

-----

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Οι Σέρβοι έθεσαν σε ετοιμότητα το 2ο Σώμα στρατού στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

#ΣΕΡΒΙΑ

#ΑΛΒΑΝΙΑ

--------------

-Videos animations, maps, used:

1)Александар Вучић(https://www.youtube.com/watch?v=HTBrVoCgAtg)

2)Djuki San(https://www.youtube.com/watch?v=EQu07kAdkaY)

3)Top Channel Albania(https://www.youtube.com/watch?v=9CYVVAkc9HM)

4)RTV Dukagjini(https://www.youtube.com/watch?v=QPnK-_u2rTM)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News