Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Είναι προκλητικά αχάριστη η κυβέρνηση! Με τους υγειονομικούς, με τους πυροσβέστες και τώρα με τους Εβρίτες

Στην αρχή ήταν οι υγειονομικοί, που από το χειροκρότημα στα μπαλκόνια και τα δημόσια συγχαρητήρια έγιναν αποδιοπομπαίοι και οδηγήθηκαν σε αναστολές και ασφυκτικό κλοιό.

Μετά ήρθε η σειρά των πυροσβεστών που ηρωοποιήθηκαν-δικαίως-στις φωτιές του καλοκαιριού και μετά τους ψέκασαν με χημικά για το ευχαριστώ

Κια τώρα η κυβερνητική αχαριστία κορυφώνεται με τους Εβρίτες οι οποίοι πολλές φορές έβαλαν τα στήθια τους μπροστά τις ορδές των κατευθυνόμενων από την Τουρκία μεταναστευτικών κυμάτων προ διετίας. Και τώρα εισπράττουν κι αυτοί την απαξίωση και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Η στάση της κυβέρνησης διακατέχεται ξεκάθαρα από άκρατο δεσποτισμό και την νοοτροπία των “εκλεκτών” και παρόλο που τα κοινωνικά μηνύματα είνια σαφή για την δυσφορία του λαού, η μη ύπαρξη σοβαρής αντιπολίτευσης και συνεπώς εναλλακτικής πολιτικής λύσης έχουν τονώσει την “λουδοβίκεια” λογική των κυβερνώντων.

Ο κ.Θεοδωρικάκος χθες ευρισκόμενος στην ευρύτερη περιοχή ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στον Έβρο και την προχθεσινή εντυπωσιακή συγκέντρωση, κόντρα στην κατασκευή της νέας δομής που ξεκίνησε. “Βάφτισε” την κατασκευή νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ ως… εκσυγχρονισμό, τονίζοντας: “Τα έχουμε ξεκαθαρίσει αυτά εδώ και βδομάδες. Το μήνυμα που στέλνω στους φίλους στον βόρειο Έβρο, είναι η δέσμευση μας την οποία επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ το οποίο εκσυγχρονίζεται, γιατί είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει αυτό δεν θα υπερβαίνει τον αρχικό αριθμό των 375 ατόμων. Η δέσμευση είναι σαφής, είναι σαφέστατη”.

Με ποιους τα έχουν ξεκαθαρίσει δηλαδή;

Υπενθυμίζεται ότι η αναβάθμιση αφορά σε έκταση επιφάνειας 33.718 m2 η οποία γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ. Θα περιβληθεί από περιμετρική οδό πλάτους 8 μέτρων με ασφαλτοστρωμένο δρόμο με περίφραξη. Η επέκταση της Δομής αφορά χώρους δυναμικότητας 240 ατόμων σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) και 20 ατόμων σε χώρους καραντίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα κτίρια θα καταλαμβάνουν έκταση 6.400 m2 περίπου (δόμηση), ενώ προβλέπονται και επτά (7) μεταλλικά στέγαστρα των 300 m2 έκαστο και τρία (3) γήπεδα. Θα υπάρχουν επιμέρους τμήματα με ξεχωριστές περιφράξεις και περιμετρικούς δρόμους.

Ο Στρατηγός Ζιαζιάς ανέλυσε γιατί θα έχουμε Εθνικό κίνδυνο και "βόμβα" στα θεμέλια της Άμυνας από τη δημιουργία μεγαλύτερης δομής μεταναστών στον Έβρο. 

Σήμερα έχουμε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, έξω από τις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ και του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και πλησίον του αγροτεμαχίου που ξεκίνησε η δημιουργία της νέας δομής.

Μια γεύση από την κυριακάτικη διαμαρτυρία: 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ