Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ντροπή! Ψεκάζουν με χημικά εκείνους που ευχαριστούσε ο Μητσοτάκης στις φωτιές! Επεισόδια ανάμεσα σε Πυροσβέστες και Αστυνομία στο Μαρούσι

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (05.11.2021) έξω από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επί της λεωφόρου Κηφισίας, όπου από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν εποχικοί πυροσβέστες

Νωρίτερα, η κάθοδος της Κηφισίας στο ύψος του εμβολιαστικού κέντρου Προμηθέας έκλεισε, καθώς πυροσβέστες πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα.

Τα αιτήματα των πυροσβεστών

Πρόκειται για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

 

Οι ένστολοι ζητούν την άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πάνω από 4.000 οργανικές θέσεις και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων καθώς και βελτίωση των συνθήκων εργασίας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο του enikos.gr:

Εποχικός πυροσβέστης ακρωτηριάστηκε από κρότου-λάμψης των ΜΑΤ σύμφωνα με καταγγελία!

Ακρωτηριασμό συναδέλφου τους αναφέρουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες στην καταγγελία τους, η οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά της αστυνομίας.

Σοκάρει η καταγγελία στην οποία προέβη το Σωματείο των Εποχικών Πυροσβεστών, καθώς αναφέρουν πως ένας συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε στο δάκτυλό του, ύστερα από βόμβα κρότου λάμψης που τους πέταξαν τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της ειρηνικής τους διαμαρτυρίας για να μονιμοποιηθούν, η οποία «έσπασε» από τη ρίψη χημικών των ΜΑΤ και νερού από την «Αύρα».

«Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Επέμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνική πορεία Πυροσβεστών.

Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο συναδέλφου Εποχικού από κροτίδα ΜΑΤ.

Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Αυτοί είναι που μας κυβερνούν.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ» αναφέρουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες στην καταγγελία τους, η οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά της αστυνομίας.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ