Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Μηταράκης προς BBC: «Παντελώς αβάσιμες» οι κατηγορίες προς την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις

«Παντελώς αβάσιμες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τις κατηγορίες που απευθύνονται στην Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις, οι οποίες «εδράζονται σε πλάνα ή μαρτυρίες που παρέχονται από τη χώρα αναχώρησης».

Η απάντηση του υπουργού Μετανάστευσης έρχεται έπειτα από δημοσίευμα του BBC που φιλοξενεί και διερευνά καταγγελίες αιτούντων άσυλο για επαναπροωθήσεις από το ελληνικό Λιμενικό.

Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι «πολλές περιπτώσεις έχουν διερευνηθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με εκθέσεις που δεν καταγράφουν πουθενά καμία παραβίαση των θεμελιωδών ευρωπαϊκών δικαιωμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, σημειώνει ότι «η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τα σύνορά της και θα συνεχίσει να το πράττει» προσθέτοντας ότι «έχουμε κάθε δικαίωμα να ανακόπτουμε τέτοιες διελεύσεις σύμφωνα με τον Κανονισμό 656/14 της ΕΕ».

Τέλος, κατηγορεί την Τουρκία ότι «αντί να εμποδίζει τις παράνομες αναχωρήσεις, αντί να κάνει ό,τι έχει την εντολή να κάνει βάσει της κοινής Συμφωνίας -δηλαδή να παρεμβαίνει για να εμποδίσει αυτά τα μικρά πλοία να φτάσουν στην Ελλάδα- συχνά είναι πολύ απασχολημένη με τη μαγνητοσκόπηση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

rosikos-stratos-ukrania
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η αρχή του τέλους! Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πρώτο ουκρανικό χωριό στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ -Δείτε το σε χάρτες

Ξεκίνησε η ρωσική προέλαση εντός του Ντνιπροπετρόφσκ και ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να την...