Αυτοδιοίκηση

Χαλάνδρι: Δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα μοιράσει ο δήμος

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η προμήθεια μασκών για το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλων των δημόσιων σχολείων του δήμου.

Με ανακοίνωσή το ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος γνωστοποίησε την απόφαση προμήθειας επαρκούς ποσότητας μασκών για το σύνολο μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των δημόσιων σχολείων του δήμου. Σημειώνεται ότι η μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στα σχολεία στο πλαίσιο της αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού.


«Με σημερινή έκτακτη απόφαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε η προμήθεια επαρκούς ποσότητας μασκών για το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων του δήμου μας».
Όπως τόνισε η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της παράδοσης μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τον περασμένο Μαΐου καθώς ο Δήμος θέτει σε προτεραιότητα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Ωστόσο, ο κ. Ρούσσος υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή δεν υποκαθιστά τις υποχρεώσεις της πολιτείας αλλά στοχεύει να βοηθήσει στην προστασία των μαθητών χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ