Κωνσταντίνος Ζέρβας
Αυτοδιοίκηση

Ζέρβας: 50 εκατ. οι οικονομικές απώλειες από την ακύρωση της ΔΕΘ

Τα 50.000.000 ευρώ θα στοιχίσουν οι οικονομικές απώλειες στη Θεσσαλονίκη λόγω της ακύρωσης της ΔΕΘ, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι η αναβολή της ΔΕΘ ήταν κάτι που σόκαρε, ωστόσο υπογράμμισε πως «δεν θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει, γιατί η υγεία των πολιτών είναι πάνω από όλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε λόγο για αντίβαρο, για εναλλακτικά σενάρια, για plan A και για plan B. Θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα διεθνές μεγάλο φόρουμ, είπε χαρακτηριστικά, και «γι’ αυτό είμαστε σε επαφή και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς. Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε διαρκώς τα πάντα και να ζούμε μόνο με περιορισμούς», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Χρειάζεται και διέξοδος σε όλα αυτά, για να μπορούν και οι πολίτες να αντέξουν και οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογίας».

Αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού για καταστήματα, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε επιφυλάξεις, επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες εκδηλώσεις αυτού του χαρακτήρα γίνονται αργά το απόγευμα και πως απαιτούνται πιο έξυπνα μέτρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ