Πολιτική

Τσιόδρας: "Η κρίση στη Μέση Ανατολή είναι ένα ζήτημα που αφορά συνολικότερα και την Ευρώπη"

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΙ, τόνισε πως: «Η κρίση στη Μέση Ανατολή που εντάθηκε με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι το να παραμείνει η χώρα μας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας στο εσωτερικό της, και αυτό καθορίζεται και από αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών».

Είναι όμως και ένα ζήτημα που αφορά συνολικότερα και την Ευρώπη πρόσθεσε ο Δ. Τσιόδρας γιατί τα γεγονότα αποδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη να αποκτηθεί στρατηγική αυτονομία με τη διαμόρφωση μιας κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, μέσα από πρωτοβουλίες όπως η έκδοση ενός ευρωπαϊκού ομολόγου για την άμυνα που πρόσφατα πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Τσίοδρας σχολίασε ότι η καταδίκη της επίθεσης του Ιράν από τον κ. Κασσελάκη «εξέπληξε και το ίδιο τους το κόμμα καθώς άλλα στελέχη του βρέθηκαν σε εντελώς διαφορετική γραμμή και είναι σε αντίθεση με τη στάση του «ναι μεν αλλά» που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», κατέληξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ