Πολιτική

Στις Βρυξέλλες η Κεραμέως: Συνομίλησε με Έλληνες για την επιστολική ψήφο

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινότητα Βρυξελλών με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δεξιώσεων του Δημαρχείου των της πόλης, παρουσία της Υπουργού Συντάξεων και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης της βελγικής κυβέρνησης, Karine Lalieux, του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, της Πρέσβεως της Ελλάδας στο Βέλγιο, Σοφίας Γραμματά και διαπρεπών μελών της ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών, ενώ άνοιξε με την ομιλία του Προέδρου της, Φίλιππου Κοτσαρίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Να σας πω κάποια λόγια από καρδιάς: είμαι πανευτυχής και συγκινημένη, και θέλω να συγχαρώ εσάς, τη διοίκηση, και όλα τα μέλη μίας τόσο δυναμικής, πολυπληθούς και ιστορικής ελληνικής κοινότητας στις Βρυξέλλες, που συμπληρώνει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της. Γνωρίζω ότι έχετε ενσωματωθεί στην καθημερινότητα της ζωή των Βρυξελλών, γνωρίζω όμως και πόσο δυνατά χτυπάει η καρδιά σας για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα» είπε η Νίκη Κεραμέως, μιλωντας στα γαλλικά.

Επιπλέον, η υπουργός στην ομιλία της αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της επιστολικής ψήφου η οποία, όπως τόνισε, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας και επισήμανε ότι πλέον έχουν αρθεί όλοι οι πρακτικοί περιορισμοί, καθώς μέσα από μία απλή διαδικασία που διαρκεί λίγα μόλις λεπτά, κάθε Έλληνας που έχει δικαίωμα ψήφου, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, μπορεί να μπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση epistoliki.ypes.gov.gr και να εγγραφεί στην ειδική πλατφόρμα.

Η υπουργός Εσωτερικών συνάντησε και μίλησε και με Έλληνες του Βελγίου. Η κυρία Κεραμέως τους ενημέρωσε αναλυτικά για τη δυνατότητα που τους παρέχει η επιστολική ψήφος να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Στην πλατφόρμα η οποία λειτουργεί λίγες μέρες έχουμε εγγραφές από 77 χώρες του εξωτερικού αλλά και από το εσωτερικό. Η επιστολική ψήφος αφορά όλους. Ναι μεν αφορά κυρίως εσάς, γιατί είναι ο μόνος τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από το εξωτερικό, αλλά φροντίσαμε η επιστολική ψήφος να ισχύσει και για όποιον Έλληνα στο εσωτερικό επιθυμεί να ψηφίσει με αυτόν τον τρόπο. Και σκεφτείτε ότι υπάρχουν κατηγορίες συμπολιτών μας οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν πρώτες από αυτό το μέτρο: ηλικιωμένοι, πολίτες με κινητικά προβλήματα ΑμεΑ, εποχικά εργαζόμενοι».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ