Πολιτική

Κεραμέως για την επιστολική ψήφο: Πάνω από 8.000 αιτήσεις από 62 χώρες μέσα σε ένα 48ωρο

«Η επιστολική ψήφος αφορά Έλληνες του εξωτερικού και Έλληνες του εσωτερικού, χωρίς κανέναν περιορισμό. Αν είσαι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους μπορείς να ψηφίσεις μέσω επιστολικής ψήφου στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Οι εγγραφές γίνονται μέχρι την 29η Απριλίου» επανέλαβε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. 

«Έχουμε ήδη πάνω από 8.000 αιτήσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό, μέσα σε 48 ώρες. Αιτήσεις από 62 διαφορετικές χώρες. Εκλογείς από την Κένυα, το Καζακστάν, την Ανγκόλα, την Παπούα Νέα Γουινέα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι Έλληνες πολίτες, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν. Θέλουμε να ακουστεί η φωνή των Ελλήνων δυνατά, όπου κι αν βρίσκονται. Από κάθε γωνιά της γης» συμπλήρωσε η υπουργός, μιλώντας στο Mega. 

Για την επιστολική ψήφο, η κ.Κεραμέως υπογράμμισε ακόμη τα εξής: Είναι μια αλλαγή, που στόχο έχει να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες, στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου. Να μην χρειάζεται να ταξιδέψουν, να μην χρειάζεται να πληρώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής άνοιξε δύο ημέρες πριν και ήδη έχουν συμπληρωθεί 8.000 αιτήσεις, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαδικασία, που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

«Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να μπει στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr, να συνδεθεί, να γίνει η ταυτοπροσωπία και στη συνέχεια να δηλώσει που θέλει να παραλάβει τον φάκελο της επιστολική ψήφου, που θα σταλεί τον Μάιο από το υπουργείο Εσωτερικών», είπε και σημείωσε ότι με σχετικά μήνυμα στο προσωπικό email γίνεται επιβεβαίωση της εγγραφής.

Στη συνέχεια, η υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην υπόθεση με τον 45χρονο παλαιοχριστιανού από την ορεινή Κορινθία, που συνεχίζει να μισθοδοτείται από το δημόσιο.

Όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστή η υπόθεση, ζητήσαμε να γίνει πλήρης έλεγχος. Το πρώτο επίπεδο είναι από τον προϊστάμενο του συγκεκριμένου εργαζόμενου, δηλαδή την δημοτική αρχή, που έχει κινήσει ήδη διαδικασίες. Ταυτόχρονα, η αποκεντρωμένη διοίκηση που εποπτεύει τους δήμους έχει ξεκινήσει και εκείνη έναν ενδελεχή έλεγχο. Και τρίτο επίπεδο είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που έχει μια συνολική εποπτική αρμοδιότητα για τα ζητήματα αυτά».

Σύμφωνα με την υπουργό, υπάρχουν πολλές τέτοιες υποθέσεις, αλλά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Μέσω του e-Peitharxika υπάρχει πλήρης εποπτεία και διαφάνεια επί όλων των διαδικασιών των πειθαρχικών. Σύντομα θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία σχετικά με πειθαρχικές διαδικασίες και πόσο χρόνο παίρνουν», συμπλήρωσε σχετικά η κα Κεραμέως.

Τέλος, ερωτώμενη πού είναι ο πήχης της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, απάντησε: «Δεν υπάρχει αριθμητικός πήχης. Είναι σημαντικό να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό και να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης του κυβερνητικού προγράμματος που είναι ήδη σε εξέλιξη. Φυσικά, σημαντική είναι η συμμετοχή».

«Οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές. Ζητήματα που αφορούν τη δική μας καθημερινότητα στην Ελλάδα διαμορφώνονται σε κάποιο βαθμό στις Βρυξέλλες», κατέληξε, προτρέποντας του πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ