Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Στην Αθήνα η Επίτροπος Ενέργειας Καντρί Σιμσόν

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, η υπουργική συνάντηση θα εξετάσει τις μελλοντικές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του σχεδιασμού μελλοντικών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, τον ρόλο των ανανεώσιμων αερίων και του υδρογόνου στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ REPower και τη σημασία της διαφοροποίησης των εισαγωγών φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων.

Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης, η Επίτροπος θα παραστεί σε τελετή για την πρόσφατη ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας, ενώ θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της Ρουμανίας, Σεμπάστιαν Μπουρντούγια.

Επίσης, αρχικά θα υπάρξει τοποθέτηση από την πλευρά της κ. Σίμσον και στο τέλος της υπουργικής συνεδρίασης της CESEC, θα γίνουν κοινές δηλώσεις με τον κ. Σκυλακάκη,όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Η CESEC ιδρύθηκε το 2015 και εργάζεται για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των αγορών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή με έμφαση σε διασυνοριακά και διευρωπαϊκά έργα ενεργειακής υποδομής. Το έργο της είναι κρίσιμο για να καταστεί δυνατή η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια στην περιοχή, ενισχύοντας παράλληλα την ασφάλεια του εφοδιασμού, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...