Κασσελάκης
Πολιτική

Κασσελάκης: Η πρώτη συνέντευξή του - «Βεβαίως και είμαι αριστερός - Θέλω νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχωρεί απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις πλημμύρες, είπε: «Νομίζω ότι πρόκειται για μια μεγάλη διοικητική ανεπάρκεια και στην αυτοδιοίκηση και στο κράτος. Ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας έχει αποτύχει να σώσσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος» ενώ σε ερώτηση για την κλιματική αλλαγή, ανέφερε πως «άλλο το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα κλιματικής κρίσης και άλλο το γεγονός ότι δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Καταρχάς πρέπει να υπάρχει μια ανασυγκρότηση ώστε διάφοροι φορείς να ξέρουν πού λογοδοτούν. Πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο το ποιος λογοδοτεί πού», αναφέροντας πως πρέπει να υπάρξει «σίγουρα καλύτερο οργανόγραμμα και σίγουρα καλύτερη απορρόφηση των πόρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το πότε θα μεταβεί στον Βόλο, ανέφερε: «Ναι, την επόμενη εβδομάδα, το συντομότερο δυνατόν. Έχω στο μυαλό μου τους πληγέντες. Έχω δει από κοντά την κατάσταση. Δεν φτάνει μόνο μια αποζημίωση. Οι άνθρωποι χρειάζονται μια έμπρακτη αρωγή από το κράτος. Είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία και πρέπει το κράτος να σταθεί δίπλα τους» ενώ στη συνέχεια δήλωσε: «Καλά θα έκανε ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους, τον μοντερνισμό του κράτους παρά να ασχολείται με εμένα ή με ταμπέλες. Έχει ζωές στα χέρια του αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης».

Σε ερώτηση για την απουσία του από τη Βουλή, θεωρεί πως δεν αποτελεί πρόβλημα. «Όχι, δεν είναι πρόβλημα. Προφανώς υπάρχει ταλέντο σε όλους τους Έλληνες και ο λαός έχει τη δική του κρίση. Είναι και μια ανακούφιση για εμένα που υπάρχει ο κ. Φάμελλος γιατί είναι τόσο το έργο που πρέπει να έχουμε έναν πραγματικό επιστήμονα. Να είμαι έξω στην κοινωνία και να φέρουμε τη δική μας ΚΟ από τους κλειστούς διαδρόμους της Βουλής μέσα στην κοινωνία».

Στη συνέχεια, ανέφερε σχετικά με την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και την «έλλειψη πολιτικότητας»: «Η υποψηφιότητά μου άρχισε από τις θέσεις μου. Ήμουν ο μόνος από τους υποψήφιους που έβαλε στον κόσμο θέσεις ξεκάθαρες. Θέσεις που πήρε ο κόσμος, τις εμπλούτισε, τις συμπληρώνει. Όταν ο κόσμος άρχισε όχι μόνο να πατάει like στο Facebook αλλά να με παροτρύνει να κατέβω. Δεν είχα σχέδιο από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να κατέβω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τόνισε: «Έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέλω να έχω συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια. Πρέπει να επενδύσουμε στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα δημόσια έχουν κάνει ένα τεράστιο έργο. Πρέπει να κάνουμε συμπράξεις. Οι δωρεές αντί να πάνε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μη κερδοσκοπικά, να πάνε στο δημόσιο».

Για τις εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Είναι πολλοί οι λόγοι που έχασε ένα κόμμα τη μισή του δύναμη. Σίγουρα το στοίχημα της απλής αναλογικής δεν πέτυχε. Πιστεύω ότι αυτό ήταν το κύριο λάθος. Πιστεύω στην αυτοδύναμη, σύγχρονη Αριστερά. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει όχι μόνο να είναι ενωμένη, αλλά και να μεγενθυνθεί. Η Αριστερά δεν θα πρέπει να φοβάται την κανονικότητα. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει γείωση στην κοινωνία. Τα νέα μέλη να συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής. Θα σεβαστώ 100% και το Καταστατικό μας και τα συλλογικά όργανα. Τα μέλη του κόμματος, οι ΟΜ πρέπει να συμμετέχουν σε αυτά. Πρέπει να δώσουμε φωνή στην κοινωνία. Μπορούμε. Υπάρχουν ψηφιακά μέσα. Τα όργανα έχουν τεράστιο ρόλο να παίξουν, αλλά τα όργανα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Βεβαίως και είμαι αριστερός. Θέλω νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...