Πολιτική

Ο Μητσοτάκης επιστρέφει στις περιοδείες μετά τον κορονοϊό

Ξεκινά και πάλι από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την περιπέτεια του κορονοϊού, το μπαράζ των περιοδειών ανά την Ελλάδα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με πρώτο σταθμό τη Νέα Ιωνία.

Όλη η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ εστιάζει στην επίτευξη ισχυρής αυτοδυναμίας, με διατήρηση του ποσοστού του 40% που έλαβε στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Για σιγουριά το κοντέρ πρέπει να γράφει πάλι 4» λένε στελέχη της Πειραιώς, όπου υπάρχει η βεβαιότητα ότι αυτή τη φορά θα αναδειχτεί επτακομματική Βουλή (με είσοδο της της “Πλεύσης Ελευθερίας” και της “Νίκης”), κάτι που θα ανεβάσει τον πήχη της αυτοδυναμίας.

Τα «αγκάθια» για την επίτευξη αυτοδυναμίας

Στη ΝΔ παρ’ ότι ξορκίζουν το σενάριο να χρειαστεί και τρίτη κάλπη, δεν αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κι αυτό γιατί τα δημοσκοπικά ευρήματα καταγράφουν μια σειρά παραγόντων, που εφόσον επαληθευτούν, θα αποτελέσουν «αγκάθια» στο δρόμο για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας που επιδιώκει η Πειραιώς.

 

-Το πρώτο στοιχείο που ανησυχεί είναι η πιθανή μετακίνηση ψηφοφόρων που στήριξαν τη ΝΔ, αλλά δεν αποτελούν παραδοσιακούς υποστηρικτές της, στο «ιδεολογικό τους σπίτι». Η μεγάλη, διπλάσια διαφορά των δύο «μονομάχων» είναι πιθανόν να δημιουργήσει διάθεση χαλάρωσης και παίρνοντας ως δεδομένη την κυριαρχία της ΝΔ να θελήσουν να ψηφίσουν για το ποιο κόμμα θα είναι αύριο αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση» είναι η μόνιμη επωδός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεκλογική του εκστρατεία, επιχειρώντας να αποτρέψει κάθε διάθεση εφησυχασμού των ψηφοφόρων.

-Το δεύτερο δεδομένο που λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν στο,  είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης διαμηνύει ότι ακόμη και αν υπολείπονται μία, δύο ή τρεις έδρες στη ΝΔ για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ δε πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα. «Κι ενώ πριν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλεγε “ναι” σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά με πρωθυπουργό τον “άγνωστο Χ”, δηλαδή ούτε Μητσοτάκη, ούτε Τσίπρα, τώρα άλλαξε γραμμή» δηλώνει στέλεχος της ΝΔ, ερωτηθείς για τους λόγους που θα μπορούσε να στηθεί τρίτη κάλπη.

-Παράλληλα στη ΝΔ επιμένουν σταθερά ότι δεν προτίθενται να συνεργαστούν, εφόσον χρειαστεί, με κόμμα που κινείται δεξιά τους, δείχνοντας την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Κατηγορηματικό «όχι» στη διεξαγωγή ντιμπέιτ

Τέλος, σήμερα θα συνεδριάσει η Διακομματική Επιτροπή με αντικείμενο συζήτησης το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για νέα τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Στην Πειραιώς φέρεται να είναι ειλημμένη η απόφαση να μη συναινέσει σε κανένα από τα δύο αιτήματα, με το επιχείρημα ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου δεν κρίνεται ποιος θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...