Πολιτική

Αυτό είναι το πιο top πολιτικό ρουσφέτι σήμερα

Όλοι θέλουν, κανείς δεν μπορεί!

Ίσως το πιο top πολιτικό ρουσφέτι σήμερα είναι να πετάξει ένας πολιτικός με μαχητικό αεροσκάφος, επισημαίνουν στην στήλη ''Βηματοδότης'', της εφημερίδας το ''Βήμα''. 

Οι αιτήσεις βουλευτών προς την Πολεμική Αεροπορία όπως και πολιτευτών , κυβερνητικών παραγόντων και παρατρεχάμενων είναι πολλές, πλην όμως καμία έως τώρα δεν έχει εγκριθεί. Πάγια θέση της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ότι τα μαχητικά δεν είναι για… βόλτες. Οι πολιτικοί όμως  έχουν μια σχέση εκτίμησης, δέους και θαυμασμού προς τα μαχητικά.

Ποιοι πέταξαν και ποιοι θα ήθελαν να πετάξουν...
 

Πρώην πρωθυπουργοί πέταξαν με μαχητικά (όπως Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας), σχεδόν όλοι οι υπουργοί Άμυνας. Ο Καμμένος. για παράδειγμα,  όχι μόνον πέταξε με μαχητικά και με ελικόπτερα, αλλά… σταύρωνε και τα μαχητικά πριν από τις αποστολές αναχαίτησης. Η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν επισκέφθηκε τα Rafale, εξέφρασε την επιθυμία κάποια στιγμή να πετάξει με αυτά. Την ίδια επιθυμία έχει εκφράσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει να πετάξει όταν έρθει η ώρα με ένα F-16 από τον Άραξο, όπως πέταξε πριν από χρόνια και ο πατέρας του.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν πέταξε ακόμα και η θητεία του στο υπουργείο λήγει εκεί κάπου στις 21 Μαΐου. Αν και έχει έως τώρα συλλέξει αρκετά μπουφάν (bomber Jacket), κράνη, μινιατούρες πολεμικών αεροσκαφών (στο γραφείο του έχει «προσγειωθεί» σε μινιατούρα και Rafale και Mirage και ένα Viper), ωστόσο δεν τα έχει καταφέρει να πετάξει ακόμα. Ανέβηκε πολλές φορές στο πιλοτήριο των Rafale, αλλά ποτέ δεν πάτησε το κουμπί της απογείωσης.

Τώρα με την ηρεμία στο Αιγαίο και κυρίως τώρα  που πλησιάζουν οι εκλογές οι αιτήσεις πολιτικών για να πετάξουν με ένα μαχητικό και να φωτογραφηθούν μαζί του  (για προεκλογικούς λόγους). έχουν αυξηθεί. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...