Πολιτική

Τι συμβαίνει με την Όλγα Κεφαλογιάννη και την διαδοχή Μητσοτάκη;

Πολύ…μελάνι έχει πέσει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες για την επανεμφάνιση στο προσκήνιο και μάλιστα σε ρόλο κλειδί της παραγκωνισμένης από τον Κ. Μητσοτάκη, Όλγας Κεφαλογιάννη.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε παλιότερο άρθρο είχε επισημάνει την πολιτική αχαριστία του πρωθυπουργού. Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κων/νος Μπογδάνος έδωσαν στην ΝΔ του Μητσοτάκη την Α΄ Αθηνών….με τα τσαρούχια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τι έγινε με τον κ. Μπογδάνο γνωστό και την ρότα που χάραξε ο ίδιος. Η Όλγα Κεφαλογιάννη, όμως, προτίμησε να σιωπήσει, ενώ με τον αέρα των ψήφων, που κουβαλούσε θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση των «αρίστων». Πέρασε λοιπόν στο παρασκήνιο στα πάνω 3 χρόνια διακυβέρνησης και αίφνης το όνομά της επανέρχεται στην επικαιρότητα, ακόμη και με αρχηγικές βλέψεις.

Το αν η ίδια είναι ενήμερη για όλο αυτό το σενάριο που διαχέεται είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτο.

Αφορμή ήταν πως το γεγονός πως ο πρωθυπουργός δεν προέβη σε αντικατάσταση για την Όλγα Κεφαλογιάννη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως είχε ακουστεί ότι σκεφτόταν. Δεν τόλμησε, ισχυρίζονται κάποιοι στα πολιτικοδημοσιογραφικά πηγαδάκια. Πάντως στην ίδια Επιτροπή βρίσκεται και ο Κ. Τζαβάρας,  ο οποίος δεν είχε διστάσεις να ασκήσει δριμεία κριτική για το θέμα των υποκλοπών.

Από εκεί βέβαια μέχρι τις υποτιθέμενες αρχηγικές βλέψεις τη Όλγας υπάρχει μια σοβαρή απόσταση.

Ενδέχεται βλέποντας το Μαξίμου πως με το σκάνδαλο των υποκλοπών η πολιτική φθορά είναι τεραστία για την κυβέρνηση να επιχειρεί να επαναφέρει τις ακριβές εφεδρείες ή απλά να μην ψάχνεται για εσωτερικές γκρίνιες.  

Θέμα αρχηγίας 

Για να υπάρξει θέμα αρχηγίας, πρέπει να προηγηθεί πολιτική ήττα σε εκλογές λέει η εμπειρία. Να χάσει η ΝΔ τις επόμενες εκλογές, μοιάζει δύσκολο σύμφωνα με όλους τους αναλυτές. Ωστόσο η μη συγκέντρωση αυτοδυναμίας θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρότατο πλήγμα και να ανοίξει δρόμους στους δελφίνους.

Όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει γράψει εδώ και ένα χρόνο, αν τεθεί θέμα ηγεσίας στην ΝΔ, σειρά πιάνει ο ένοικος της Βασιλίσσης Σοφίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ