Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Ντόμινο με τις "σκοτεινές δυνάμεις" που κάρφωσε χθες ο Μητσοτάκης- Άδωνις: Οι Ρώσοι έχουν συμφέρον οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να έχουν προβλήματα

Σε προηγούμενο άρθρο θέσαμε το ερώτημα Ποιες είναι οι "σκοτεινές δυνάμεις" που κάρφωσε χθες ο Μητσοτάκης; Αναφερθήκαμε δε σε άρθρο της εφημερίδας "ΕΣΤΙΑ", όπου σύμφωνα με τα γραφόμενα οι ξένοι ερίζουν και απαιτούν παρεμβάσεις στην κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης υπέρ δικών τους εταιριών.

Το ζήτημα αυτό ήρθε να διαψεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. Βέβαια το ότι το διέψευσε δεν πάει να πάει ότι έπεισε κι όλας... 

Σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται από κάποιους να συνδεθεί η υπόθεση με το Ταμείο Ανάκαμψης και πως η Κομισιόν μπλοκάρει την δεύτερη δόση των χρημάτων, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι «πρόκειται για ένα ακόμα τεράστιο fake news, δεν υπάρχει κανένα μπλοκάρισμα των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι σχέσεις μας με την Ευρώπη είναι εξαιρετικές», επισημαίνοντας ότι η δεύτερη δόση θα δοθεί κανονικά.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμα πως «είναι απολύτως προφανές ότι η Ρωσία έχει συμφέρον οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να έχουν προβλήματα» αναφερόμενος στην πρόταση του Πρωθυπουργού στην χθεσινή του ανακοίνωση για το ενδεχόμενο ξένες δυνάμεις να απεργάζονται σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως είναι απόλυτα προφανές ότι ο κ. Ερντογάν θα χαιρόταν πολύ να έχει η Ελλάδα πολιτικό πρόβλημα. «Για να μην παρεξηγηθώ, επειδή δεν μου αρέσουν οι συνωμοσίες, δεν λέω ότι η Ρωσία το έκανε ή η Τουρκία το κάνει. Λάθος έγινε και το χειριζόμαστε μόνοι μας. Λέω ότι δεν θα πάμε να παίξουμε μόνοι μας το παιχνίδι των εχθρών μας. Οι εχθροί μας θέλουν να έχει η Ελλάδα πολιτικό πρόβλημα, το συμφέρον της Ελλάδας είναι η πολιτική σταθερότητα. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και εκεί ο ελληνικός λαός, το μεγάλο αφεντικό, θα πει αυτό που νομίζει και θα κρίνει την συγκεκριμένη υπόθεση και όλες τις άλλες» συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε, τέλος, στον νέο διπλό «Τειρεσία», επισημαίνοντας «προσπαθούμε να φτιάξουμε με τον νόμο έναν τρόπο παρακολούθησης της πιστοληπτικής ικανότητας των πολιτών γιατί ο στόχος μας είναι να δώσουμε την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό περισσότεροι Έλληνες και περισσότερες επιχειρήσεις». Πρόσθεσε ακόμα, ότι και η Αναπτυξιακή Τράπεζα ετοιμάζει ειδικό εργαλείο για να βοηθήσει αυτούς που δεν μπορούν να πάρουν δάνεια και θα έπρεπε να πάρουν, να μπορούν να δανειστούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...