Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Πρόωρες εκλογές και συγκυβέρνηση! 7 μονάδες σε ένα μήνα έχασε η ΝΔ! Rafale & Belhara δεν νίκησαν την ακρίβεια και την πανδημία!

Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και στο Μαξίμου κρυφό καμάρι...Πρόωρες εκλογές και συγκυβέρνηση!

Προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ, συγκεντρώνοντας 34%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 21,5%, όπως αποτυπώνει νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ANT-1. 

Μόνο που αυτά τα νούμερα είναι για τα μάτια του κόσμου. Και πάλι το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ θα διαβάσει την ουσία. Σε άλλη έρευνα προ μηνός της ίδιας εταιρείας στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ έφτανε το 41% κι ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,5%.

 

Δηλαδή μέσα σε ένα μήνα το κυβερνών κόμμα έχει απωλέσει 7% της δυναμικής του. 

Τότε η δημοσκόπηση ήταν μετά την ελληνογαλλική συμφωνία. Όπως φαίνεται λοιπόν τα Rafale και οι Belhara δεν νίκησαν την ακρίβεια και την πανδημία! 

Όπως γράφαμε και προχθες με άφορμή δημοσκόπηση της Metron Analysis όλα δείχνουν πως πάμε ολοταχώς για συγκυβέρνηση! Υπενθυμίζεται πως η Δημοσκόπηση της Metron Analysis έλεγε πωε 6% έχει χάσει η ΝΔ από το καλοκαίρι και κατέγραφε κατηφόρα και ο ΣΥΡΙΖΑ... 

 

ΚΙΝΑΛ

Παράλληλα, αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εσωκομματικές εκλογές και η σκληρή μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, το οποίο κινείται ανοδικά, στο 8,2%.


Στο σύνολο των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ προκύπτει:

Λοβέρδος 31,6%
Ανδρουλάκης 26,1%
Παπανδρέου 24,3%
Καστανίδης 5%
Χρηστίδης 3,8%
Γερουλάνος 3,2%


Στους ερωτηθέντες που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ το 2019, προηγείται και πάλι ο Α. Λοβέρδος με 29,5% έναντι 26,1% του Ν. Ανδρουλάκη και σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου με 25,9%. Ακολουθούν οι Χ. Καστανίδης με 5,6%, Π. Χρηστίδης με 3,5% και Π. Γερουλάνος με 3,2%.


Δίδυμα β' γύρου
Στα δίπολα του β' γύρου, μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, η σειρά έχει ως εξής:

Στην περίπτωση που είναι αντίπαλοι Παπανδρέου-Λοβέρδος, κερδίζει ο δεύτερος με 54,6% έναντι 35,1% του πρώην πρωθυπουργού.
Στο δίπολο Ανδρουλάκης-Λοβέρδος, κερδίζει ο πρώτος με 47,6% έναντι 43,5% του δεύτερου.
Στο δίδυμο Παπανδρέου (33,8%)-Ανδρουλάκης (60,2%) κερδίζει ο δεύτερος.

Στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, τα δίπολα διαμορφώνονται ως εξής:

Παπανδρέου-Λοβέρδος, νικητής ο δεύτερος με 53,5% έναντι 37,2%.
Ανδρουλάκης-Λοβέρδος, κερδίζει ο πρώτος με 48,7% έναντι 42,4% του δεύτερου.
Παπανδρέου-Ανδρουλάκης κερδίζει ο δεύτερος με 58,7% έναντι 36,2% του πρώην πρωθυπουργού.

Με ποιον πρόεδρο θα αυξήσει τα ποσοστά του το ΚΙΝΑΛ
Στο μεγάλο κοινό, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι το ΚΙΝΑΛ θα αυξήσει τα ποσοστά του με πρόεδρο τον Α. Λοβέρδο.


34,1% με Λοβέρδο
26,5% με Παπανδρέου
25,9% με Ανδρουλάκη
2,9% με Καστανίδη
1,2% με Χρηστίδη
1% με Γερουλάνο
Στο μικρότερο κοινό, το 32,1% εκτιμά επίσης ότι με Λοβέρδο αυξάνονται τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, το 28,9% πιστεύει ότι αυτό θα γίνει με πρόεδρο τον Παπανδρέου και το 26,9% με πρόεδρο τον Ανδρουλάκη.


Παράσταση νίκης
Στην παράσταση νίκης, όμως, στο σύνολο των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, οι περισσότεροι (34,2%) εκτιμούν ότι θα επικρατήσει ο Παπανδρέου. Το 31,2% βλέπει Λοβέρδο, το 20,4% Ανδρουλάκη.


Στην παράσταση νίκης και στον «σκληρό πυρήνα» προηγείται επίσης ο Γ. Παπανδρέου με 36%, ακολουθεί ο Α. Λοβέρδος με 30,7% και τρίτος είναι ο Ν. Ανδρουλάκης με 21%.


Δημοτικότητα υποψήφιων προέδρων ΚΙΝΑΛ
Στη δημοτικότητα των υποψήφιων προέδρων, πρώτος έρχεται ο Ν. Ανδρουλάκης, ακολουθεί ο Α. Λοβέρδος, τρίτος ο Π. Γερουλάνος, τέταρτος ο Π. Χρηστίδης, πέμπτος ο Χ. Καστανίδης και τελευταίος ο Γ. Παπανδρέου.

Τι ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες είναι η πανδημία με ποσοστό 77,6% και η ακρίβεια με 60,7%, σύμφωνα με την έρευνα


Τι απαντούν για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία

Το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα rapid test στους ανεμβολίαστους, είναι σε θετική κατεύθυνση, σε ποσοστό 58,1%, ενώ το 40,5% έχει αντίθετη άποψη.


Το 56,5% των ερωτηθέντων, ωστόσο, εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.


Η έρευνα της Marc πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-13 Νοεμβρίου, σε 1.508 νοικοκυριά, ενώ συμπεριλήφθηκαν και 500 ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ