Πολιτική

Κεφαλογιάννης στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Τουρκία εξακολουθεί να δυναμιτίζει το κλίμα στο Αιγαίο

Τη νέα προκλητική και παράνομη NAVTEX της Τουρκίας που δεσμεύει για έρευνες περιοχές που βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης φέρνει στο ευρωκοινοβούλιο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τονίζοντας πως παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο και η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που κατέθεσε σημειώνει πως «η τουρκική πλευρά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες κατά των ευρωπαϊκών (ελληνικών) κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX για την διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών του ερευνητικού πλοίου BILIM IΙ μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της περιοχής ευθύνης οπού δικαιοδοσία για την έκδοση NAVTEX έχει ο σταθμός Ηράκλειου. Μια ακόμη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας που δεν εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας» και ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί σχετικά με τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδος και τι οικονομικές κυρώσεις σκοπεύει να επιβάλει στην Τουρκία;».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...