Πολιτική

Σάντσεθ: Οι σοσιαλιστές βρίσκονται απέναντι στους οπισθοδρομικούς

Για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση έκανε λόγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σε δηλώσεις της αμέσως μετά την συνάντηση με τον Ισπανό πρωθυπουργό

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Πέδρο Σάντσεθ, τον αγαπητό φίλο και σύντροφο. Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πορεία της Ευρώπης αλλά και το ρόλο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών».

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε στη συνέχεια ότι την επόμενη ημέρα της πανδημίας οι σοσιαλιστικές παρατάξεις θα πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, λόγω της απειλής των συντηρητικών και οπισθοδρομικών πολιτικών. «Την επόμενη ημέρα από την πανδημία, είναι πολύ σημαντικό εμείς οι σοσιαλιστές να είμαστε πρωταγωνιστές, γιατί υπάρχει η απειλή συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές να οδηγήσουν σε νέα κοινωνική κρίση και σε αδιέξοδα την Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οφείλουμε λοιπόν να πρωταγωνιστήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης και για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που θα εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση και θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες. Βεβαίως συζητήσαμε και για την ανάγκη να επιβληθεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ευρύτερη περιοχή και να αντιμετωπιστεί η επιθετική στάση της Τουρκίας», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ