Πολιτική

Κόντρα Οικονόμου-Γιαννούλη στη Βουλή για τις καταγγελίες περί αστυνομίας βίας

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στη Βουλή, μεταξύ του Λευτέρη Οικονόμου και του Χρήστου Γιαννούλη, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια, την Παρασκευή, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε αναρτήσεις συνδικαλιστή-αστυνομικού της ΕΛΑΣ, ο οποίος "ονειρεύεται σιδερένια γκλομπ", εκθέτοντας την αστυνομία και το υπουργείο. Όπως τόνισε, ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΞΙΑ μιλά στην ανάρτηση του για σύλληψη "μπαχαλάκη που του βγήκε ο μπλούζα", ότι πέρασε η εποχή που τα ΜΑΤ ήταν "σάκος του μποξ" επί ΣΥΡΙΖΑ και ότι, η κανονικότητα θα επανέλθει. Επίσης, τον φέρει να σχολιάζει βίντεο ξένης αστυνομίας με αστυνομικούς που φορούν πολιτικά και προβαίνουν σε συλλήψεις έχοντας πιστόλι και σιδερένιο γκλομπ.

Υποστηρίζετε συγκεκριμένες ομάδες που δρουν στο φάσμα της παρανομίας, είπε ο υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής απευθυνόμενος στον κ. Γιαννούλη και απαντώντας στις επικρίσεις περί αστυνομικής βίας. Εξέφρασε την λύπη του για τη "γενίκευση" στην οποία προέβη ο κ. Γιαννούλης λέγοντας ότι, το ένα αυτό περιστατικό, τελεί υπό διερεύνηση και σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ, και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, και στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, διευκόλυνε στο να πραγματοποιηθούν σε κλίμα τάξης, χωρίς κανένα επεισόδιο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Οικονόμου, το αναφερόμενο περιστατικό έγινε 2-3 ώρες μετά την πορεία, σε επεισόδια μικρής ομάδας ταραχοποιών στα Εξάρχεια, όπου επιβλήθηκε άμεσα η τάξη και τόνισε ότι οι παραπάνω επέτειοι τιμήθηκαν, μετά από πολλά χρόνια, χωρίς τα σοβαρά επεισόδια του παρελθόντος.

“Λυπάμαι που γενικεύετε. Υποστηρίζετε συγκεκριμένες ομάδες που δρουν στο φάσμα της παρανομίας, και που δεν έχουν σχέση με τους νέους και τα κινήματα που τίμησαν το Πολυτεχνείο και τον Γρηγορόπουλο” είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: "Καμία σχέση με τη νεολαία δεν έχουν αυτές οι παραβατικές ομάδες".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ