Πολιτική

Διαψεύδει ο Κοτζιάς τα περί συμφωνίας με Τσαβούσογλου για επιστροφή των 8 Τούρκων στρατιωτικών

«Ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν το καλοκαίρι 2016», τονίζει ο τέως υπουργός Εξωτερικών.

Διαψεύδει ο Νίκος Κοτζιάς το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Nordic Monitor, που εμφάνιζε τον τέως υπουργό Εξωτερικών να είχε συμφωνήσει με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επιστραφούν στην Τουρκία οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα τον Ιούλιο του 2016.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο κ. Κοτζιάς τονίζει:

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; μάλλον ομολογούν ότι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό».

https://twitter.com/NikosKotzias/status/1194575398723629056

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αποκαλύπτει το απόρρητο σχέδιο της Τουρκίας με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Αστραπή» για αρπαγή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, «για το σχέδιο, ήταν ενήμερη και η πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς οι ελληνικές αρχές είχαν συμφωνήσει να επιστρέψουν όχι μόνο το ελικόπτερο, αλλά και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς». Μάλιστα, το δημοσίευμα επικαλείται την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον -τότε ομόλογο του- Νίκο Κοτζιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ