Πολιτική

Λοβέρδος: Να γίνει προανακριτική για τη Novartis - Θα τους στείλω φυλακή

«Θέλω να τους στείλω όλους φυλακή», δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, για τον οποίο η δικογραφία της Novartis που έφθασε στη Βουλή ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και όχι αυτό του ξεπλύματος χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες (ζήτημα που είχε τεθεί σε προηγούμενη φάση της υπόθεσης).

«Δεν δέχτηκα να αξιοποιήσω ούτε βουλευτικά ούτε υπουργικά προνόμια», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha 989, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Έλληνας και Ελληνίδα, ζητώντας παράλληλα τη διενέργεια προανακριτικής, «για να επουλωθούν τα τραύματα».

«Θέλω να τους στείλω φυλακή χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα με όλους τους πολίτες», είπε.

Σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι χρειάστηκαν δύο χρόνια, από τότε που ελέγχθηκε o ίδιος, για να αρχειοθετηθεί!

Σχετικά με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, τόνισε ότι εμπεριέχονται λιγότερα στοιχεία. Ο ίδιος κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από τον Φρουζή, «τον οποίο όσο ήμουν υπουργός, δεν τον είχα καν γνωρίσει!».

Τόνισε ότι οι κατηγορίες έχουν στηριχτεί σε καταθέσεις «ψευδομαρτύρων-κουκουλοφόρων», οι οποίοι «για όλους κρίθηκαν αναξιόπιστοι, για μένα αξιόπιστοι!».

«Ξέφυγα διανοητικά»

«Έχω σκεφτεί πράγματα που αν τα έκανα θα τέλειωνε η πολιτική μου σταδιοδρομία», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, που παραδέχτηκε ότι αρχικά του ήταν δύσκολο να διαχειριστεί την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

«Είχα φύγει διανοητικά από τα όρια. Χρειάστηκε να μαζέψω τον εαυτό μου, να τον εξορθολογήσω. Βρέθηκα εκτός εαυτού», παραδέχτηκε.

«Μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης ενορχήστρωσε μια ιστορία που κατέληξε στην προσβολή δέκα ανθρώπων, από τους οποίους έμεινα εγώ», πρόσθεσε.

«Τα χώνεψα όσα άκουσα και είμαι πολύ ψύχραιμος. Τώρα πια τα έχω εξορθολογήσει, ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί», είπε.

O Παπαγγελόπουλος και οι «κουκούλες»

«Υπάρχουν μαρτυρίες δύο εισαγγελέων ότι δέχτηκαν πιέσεις από μέλος της κυβέρνησης, τον ‘Ρασπούτιν’», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος υπενθυμίζοντας την αναφορά Παπαγγελόπουλου έξω από το Μαξίμου, όταν ανακοίνωνε ότι η υπόθεση Nοvartis «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο».

«Εμείς δεν φοράμε κουκούλα. Αυτοί που μας κατηγορήσαν φορούν κουκούλες. Θα βγουν όμως αυτές όταν έρθει η υπόθεση στη Βουλή», είπε και υπογράμμισε: «Ο κύριος Αγγελής έχει περιγράψει τον Παπαγγελόπουλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ