Πολιτική

Twitter Στυλιανίδη: Βίντεο με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη εν δράσει στην Εύβοια

Στα πρώτα άμεσα αποτελέσματα που έχει η ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

Μάλιστα ο κ. Στυλιανίδης με βίντεο που ανέβασε στο Twitter δείχνει ένα από τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη που έφτασαν από την Ιταλία και την Ισπανία εν δράσει πάνω από το πύρινο μέτωπο στην κεντρική Εύβοια.

Ο ευρωπαίος επίτροπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού και στην αξία της αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Χθες, ο κ. Στυλιανίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εξήρε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και τον συντονισμό που υπήρχε από τις Αρχές.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κ. Στυλιανίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η κατάσταση στην Εύβοια ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη. Με την εμπειρία μου ως Επίτροπος σε πολλές περιοχές του κόσμου σε ό,τι αφορά δασικές πυρκαγιές, θα ήθελα να πω ότι μου έκανε εξαιρετική εντύπωση ένας σπάνιος συντονισμός που έχει επιδειχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια».

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια, τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ