Πολιτική

Στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας ο Στυλιανίδης- Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδη.

Λίγα λεπτά πριν τις 09:00 ο επίτροπος έφτασε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου θα ενημερωθεί για τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια.

Ο επίτροπος, όπως επισημαίνεται, θα ενημερώσει τον υπουργό για την ευρωπαϊκή βοήθεια η οποία αποστέλλεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του μηχανισμού «rescEU». Στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η ΕΕ κινητοποιεί άμεσα τα επιχειρησιακά μέσα του rescEU μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες» τόνισε σε δήλωσή του ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 10:30πμ.
Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έχουν σηκωθεί τέσσερα Καναντέρ με κατεύθυνση την Εύβοια, ώστε να συμβάλουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ