Πολιτική

Αναβαθμίζονται οι επιθεωρητές εργασίας σύμφωνα με λεγόμενα του υπουργού εργασίας Γιάννη Βρούτση

Την Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος είχε διαβεβαιώσει ότι το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ όχι μόνο δεν καταργούνται «αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιουνται».

Δεν καταργείται αλλά αναβαθμίζεται και θωρακίζεται θεσμικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σύμφωνα με τον υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του πλέον κανένας υπουργός δεν θα έχει λόγο στον διορισμό του επικεφαλής, ενώ πλέον το ΣΕΠΕ εντάσσεται στην κεντρική δομή του υπουργείου.

Κατά τον υπουργό με την αλλαγή που γίνεται διευκολύνεται ο κεντρικός συντονισμός και η εντατικοποίηση των δράσεων του ελεγκτικού μηχανισμού του ΣΕΠΕ σε συνέργεια με τις λοιπές υπηρεσιακές δομές του Υπουργείου και τους εποπτευόμενους φορείς του και με την υποστήριξη σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων (ΟΠΣ ΕΦΚΑ, ΟΠΣ ΣΕΠΕ και ΕΡΓΑΝΗ).

Διαβεβαιώνει ότι «ο αγώνας για την τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων από κάθε μορφή αυθαιρεσίας σε βάρος τους, θα έχει ως πρωταγωνιστές τους ίδιους τους λειτουργούς του ΣΕΠΕ».Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος είχε διαβεβαιώσει ότι το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ όχι μόνο δεν καταργούνται «αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιουνται».Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019 συγκροτείται στο υπουργείο Οικονομικών Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ