Πολιτική

H Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για τη Novartis: Πολλοί ελεγκτές δέχονται μηνύσεις (βίντεο)


«Το πόρισμα που θα εκδοθεί για την Novartis θα είναι εμπεριστατωμένο και θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση», δήλωσε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η κυρία Παπασπύρου εξήγησε πως πολλά από τα αρχεία που αφορούν την υπόθεση έχουν εξαφανιστεί επιλεκτικά με ευθύνη των ελεγχόμενων, καθώς και ότι πολλά έγγραφα βρίσκονται στα σπίτια υπαλλήλων της εταιρείας. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι ο κόσμος απαιτεί να μάθει την αλήθεια γιατί τα ποσά είναι υπέρογκα και ότι τα έγγραφα θα βρεθούν με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης υποστήριξε πως πρόκειται για ένα διεθνές σκάνδαλο – εξ ου και το ενδιαφέρον του FBI – καθώς η Ελλάδα αποτελεί χώρα αναφοράς η οποία διαμορφώνει και τις τιμές των φαρμάκων παγκοσμίως. Η κυρία Παπασπύρου αποκάλυψε ότι πολλοί ελεγκτές δέχονται μηνύσεις από τους ελεγχόμενους έτσι ώστε να κάνουν πίσω και να μην προχωρήσει η έρευνα.

Μιλώντας στον Realfm 97,8, η κυρία Παπασπύρου είχε αποκαλύψει πως οι επιθεωρητές δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα, καθώς ήταν κρυμμένα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Δείτε το βίντεο:


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ