Πολιτική

Τσουκαλάς (ΣΥΡΙΖΑ): «Εξαιρετική άποψη να γίνεται με κλήρωση η επιλογή των σημαιοφόρων»


Απόλυτα σύμφωνος με το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει την επιλογή σημαιοφόρων στο Δημοτικό με κλήρωση και όχι βάση των επιδόσεών τους εμφανίστηκε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΓΓ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο μιλώντας στο ΣΚΑΪ να χαρακτηρίσει «εξαιρετική την άποψη ότι αφού είναι όλοι ίσοι απέναντι στη σημαία η επιλογή σημαιοφόρων να γίνεται με κλήρωση».

«Η σημαία είναι για τον καθένα που βρίσκεται σε μια σχολική τάξη» επέμεινε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φτάνοντας στο σημείο να πει για την παρέλαση ότι «η σημαία δεν είναι για να στην δίνουν να κάνεις πέρα-δόθε».

Η τοποθέτηση του στελέχους του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να καταλάβει ότι η σημαία είναι ύψιστη τιμή. «Δεν μπαίνει στον κλήρο η σημαία γιατί ευτελίζεται έτσι. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την εξίσωση προς τα κάτω» είπε ο κ. Καραγκούνης.

Ο κ. Τσουκαλάς ρωτήθηκε και για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας «περσινά ξινά σταφύλια» για το αίτημα συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής όπως ζητά η Νέα Δημοκρατία επιχειρώντας, παράλληλα, να πάρει αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι «δεν είχα από τότε την καλύτερη γνώμη γι αυτόν. Βλέποντας έναν άνθρωπο με τον τρόπο που λειτουργεί σου δίνει την αίσθηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ