Πολιτική

«Σφαγή» στην κυβέρνηση - Δ. Καμμένος προς Κονιόρδου: Σταματήστε να βάζετε τρικλοποδιές στον Τσίπρα

Δεν κρύβει την οργή του για τη νέα κίνηση του υπουργείου Πολιτισμού κατά μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα, αυτής της Cosco στον Πειραιά, ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

Με μια σκληρή ανακοίνωσή του ο Δ. Καμμένος μιλάει για νέο χτύπημα από το υπουργείο Πολιτισμού που βάζει στο στόχαστρο την επένδυση της Cosco. Μάλιστα ο βουλευτής της συγκυβέρνησης υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη της χώρας δεν αντέχει άλλα χτυπήματα και καλεί το υπουργίο Πολιτισμού να μην βάζει τρικλοποδιές στον Πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση του Δ. Καμμένου:

«Κα. Κονιόρδου: Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν αντέχει άλλα χτυπήματα»

Σε νέο χτύπημα προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco.

Η νέα "τρικλοποδιά", αλήθεια έχουμε χάσει το μέτρημα, έρχεται από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού αυτή τη φορά Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η οποία με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ζητεί να ανακληθεί η παραχώρηση των παλαιών σιταποθηκών του λιμανιού (Silo) στον ΟΛΠ και να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου εκεί να στεγαστεί μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιώς».

Η πρωτοβουλία αυτή, για την οποία μάλιστα έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά τόσο από τον ΟΛΠ όσο και από άλλους φορείς για μελέτες και αρχιτεκτονικούς και άλλους εικαστικούς διαγωνισμούς, μετρά ήδη 10 χρόνια. Αλήθεια τώρα το θυμήθηκαν από το Υπουργείο να εκκινήσουν εκ νέου το θέμα; Οι εγκαταστάσεις αυτές με νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, συμπεριλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχει παραχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ, βασικός μέτοχος του οποίου είναι πλέον η Cosco με αποτέλεσμα η νέα αξίωση αυτή του Υπουργείου να προσκρούει προφανώς σε πλήθος νομικών και ουσιαστικών εμποδίων.

Ας σταματήσει επιτέλους το Υπουργείο Πολιτισμού να βάζει τρικλοποδιές στον Πρωθυπουργό της χώρας μας τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το ταξίδι του στο Πεκίνο για να προασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα και να προσελκύσει νέες επενδύσεις.

Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν αντέχει άλλα χτυπήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ