Πολιτική

Προσωπικό μήνυμα Βλ. Πούτιν σε Ν. Αναστασιάδη για την βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας-Κύπρου

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vyacheslav Lebedev, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο με μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέφερε προσωπικό μήνυμα από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφερε σήμερα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο μήνυμά του ο κ. Πούτιν σημειώνει με μεγάλη ικανοποίηση τις υψηλού επιπέδου σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας που βασίζονται, όπως αναφέρει στη φιλία και τους πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.

Επίσης αναφέρει πως η Ρωσία δίδει μεγάλη σημασία στην περαιτέρω ανάπτυξη της αμοιβαία επωφελούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και ενδιαφέρεται για την περαιτέρω ανάπτυξη κοινών έργων που αφορούν μεταξύ άλλων τους τομείς της ενέργειας, της αγροτικής βιομηχανίας, των υποδομών, της επιστήμης και της τεχνολογίας καθώς και τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στον τουριστικό τομέα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εκφράζει επίσης ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης των συμφωνιών που έγιναν κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία το Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο κ. Lebedev δήλωσε πως μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προφορικό προσωπικό μήνυμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο αφορά την πρόθεση του «για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και στο οποίο εκφράζει μεγάλες ευχαριστίες για την εφαρμογή όλων των συμφωνιών που είχαν γίνει κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2015».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ