Πολιτική

Δαβάκης κατά Καμμένου για την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, σχετικά με τη συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας εντείνει την ανησυχία μας. Μπροστά στις ιδιαίτερα σοβαρές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η μόνη αντίδραση της Κυβέρνησης είναι να κατεβάζει συνεχώς τον πήχη των ευθυνών της και της επιτυχίας των ενεργειών της.

Στα όσα ανέφερε ο κ. Υπουργός, εμείς θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

Είναι εθνική επιτυχία η επίδειξη ουδετερότητας από τη Συμμαχία έναντι της τουρκικής παραβατικότητας;

Ποιον συμφέρει αυτή η πολιτική ίσων αποστάσεων;

Αποτελεί εθνική επιτυχία το γεγονός ότι οι Συμμαχικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο έχουν, κατά ομολογία του ιδίου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, προσαρμοστεί για να ανταποκριθούν στις “ευαισθησίες” και εθνικές θέσεις της Τουρκίας;

Είναι επιτυχία το γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται για να περιοριστούν οι μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές, οι οποίες μέχρι και την ανάληψη της εξουσίας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είχαν πάρει τις γνωστές δραματικές διαστάσεις του τελευταίου εξαμήνου;

Η Νέα Δημοκρατία είναι σίγουρη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και το ηθικό φρόνημα και την άρτια επιχειρησιακή ικανότητα να ανταπεξέλθουν με πλήρη επιτυχία στην εθνική τους αποστολή.

Δεν έχουμε όμως καμία βεβαιότητα για το εάν ισχύει το ίδιο για τον πολιτικό τους προϊστάμενο».

Militaire.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ