Πολιτική

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Δεν φαντάζεστε ποια λύση βρήκαν για να αδειάσει η Ειδομένη

Τραγελαφικά είναι πλέον όσα συμβαίνουν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ την ίδια στιγμή η Ειδομένη έχει μετατραπεί σε καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να… εκραγεί.

Είναι χαρακτηριστικά όσα συνέβησαν χθες όταν καραβάνια προσφύγων επέστρεψαν στην Ειδομένη καθώς κυκλοφόρησαν φήμες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Πλέον η κυβέρνηση έχει εξελιχθεί σε απλό θεατή των εξελίξεων, ενώ όπως σχεδόν συνέχεια βρίσκεται πολλά βήματα πίσω από αυτές, καθώς δεν μπορεί να προλάβει τίποτα…

Μέσα σε αυτόν τον πανικό λοιπόν οι κυβερνώντες αποφάσισαν (όπως προέκυψε από σημερινές δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση) να στηθεί στην Ειδομένη μεγαφωνικό σύστημα που θα μεταδίδει χρηστικές πληροφορίες σε διάφορες γλώσσες προκειμένου οι πρόσφυγες να δεχθούν να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βάλει και ενα τέλος στις φήμες που κυκλοφορούν κατά καιρούς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα των συνόρων.

Παράλληλα, στην Ειδομένη να σταλεί νέο κλιμάκιο με διερμενείς προκειμένου να σταματήσει η παραπληροφόρηση.

Στο μεταξύ, ο κ. Κυρίτσης αναφερόμενος στις αποκλίσεις που παρουσιάζουν κατά καιρούς οι καταμετρήσεις των προσφύγων, επεσήμανε ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η καταμέτρηση είναι τέτοιος ώστε να καταμετρώνται οι άνθρωποι που εκείνη τη στιγμή είναι παρόντες. Ωστόσο εάν κάποιοι εκείνη τη στιγμή είναι σε πούλμαν ή σε κάποιο καράβι δεν αναφέρονται στο δελτίο της καταμέτρησης.

crashonline.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ