Οικονομία

Αντιδράσεις για τις τιμές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα ελληνικά νησιά

Καθώς η τουριστική περίοδος κορυφώνεται, αυξάνονται οι καταγγελίες για υπερβολικές χρεώσεις και αμφιλεγόμενες πρακτικές εξυπηρέτησης σε δημοφιλείς προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας. Παρά την αδιαμφισβήτητη ομορφιά των ελληνικών νησιών, οι τιμές που καλούνται να πληρώσουν οι επισκέπτες συχνά χαρακτηρίζονται ως απαγορευτικές, ενώ δεν λείπουν και περιστατικά που προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια.

Καταγγελία για υπερχρέωση στη Μύκονο

Σε γνωστή παραλία της Μυκόνου, influencer κατήγγειλε ότι ενώ είχε ενημερωθεί για κόστος 80 ευρώ ανά σετ ξαπλώστρας, τελικά της ζητήθηκε να καταβάλει 160 ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια, το ποσό αυτό περιλάμβανε 80 ευρώ ανά άτομο και επιπλέον 80 ευρώ για τις επιπρόσθετες ξαπλώστρες.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Γιάννης Θεοχάρης, σχολίασε το περιστατικό, τονίζοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο συμβάν και υπογράμμισε πως οι επαγγελματίες του νησιού σέβονται τον επισκέπτη, καθώς από αυτόν εξαρτάται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Ακριβή… χωριάτικη στην Πάρο

Αντίστοιχη καταγγελία προήλθε από τουρίστρια στην Πάρο, η οποία ανέφερε ότι σε ταβέρνα του νησιού της προσφέρθηκε χωριάτικη σαλάτα χωρίς λάδι. Όταν ζήτησε να της φέρουν, της προσφέρθηκε συσκευασμένο μπουκαλάκι, το οποίο χρεώθηκε επιπλέον 2,5 ευρώ. Η συνολική τιμή της σαλάτας ανήλθε έτσι στα 17,5 ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος των Καταστημάτων Εστίασης Πάρου, Δάκης Κονταξάκης, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εξετάζει νομικές ενέργειες. Επισήμανε επίσης ότι η διάθεση συσκευασμένου λαδιού αποτελεί πάγια πρακτική βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ υπενθύμισε ότι οι τιμοκατάλογοι είναι διαθέσιμοι στους πελάτες πριν την παραγγελία.

Αναγκαία η ενίσχυση των ελέγχων

Τα περιστατικά αυτά δεν περιορίζονται σε Έλληνες επισκέπτες, καθώς και ξένοι τουρίστες καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Η συσσώρευση τέτοιων αναφορών αναδεικνύει την ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων, διασφάλιση της διαφάνειας και ενίσχυση του σεβασμού προς τον τουρίστα, προκειμένου να διατηρηθεί η θετική εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

ΕΚΤΑΚΤΟ - Πάμε για 12 μίλια στην Κρήτη - Κ. Φίλης: Εντός της ημέρας έρχεται έκτακτη ανακοίνωση... που θα “πνίξει” τα τουρκικά Τρανσφόρμερς (Βίντεο)

Η πρώτη ελληνική Φρεγάτα εκ Γαλλίας θα είναι το πρώτο ανίκητο ελληνικό “Τρανσφόρμερς” - Μονόδρομος η ανακοίνωση της...