Οικονομία

Άνοιγμα με άνοδο 0,25% στο Χρηματιστήριο Αθηνών– Στις 1.415,12 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μικρή άνοδο παρατηρείται στις τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ειδικότερα, η αγορά έχει συμπληρώσει τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες σε ποσοστό 1,83%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.415,12 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,25%,  ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,05%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (+1,25%), της Aegean Airlines (+1,19%), της ΔΕΗ (+0,96%) και της Πειραιώς (+0,95%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-0,36%), της ΓΕΚ ΤΕΡΜΝΑ (-0,23%) και της Ελλάκτωρ (-0,22%).

Ανοδικά κινούνται 55 μετοχές, 19 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Attica Bank +26,47% και Ικτίνος +3,71%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Λεβεντέρης(π) -8,70% και Βιοκαρπέτ -3,66%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Η Ελλάδα θα χρησιμοποιεί μόνιμα βουλγαρική αεροπορική βάση για να επεκτείνει επίσημα την παρουσία της στην Μαύρη Θάλασσα

Βούλγαροι Βουλευτές: Εάν τα αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού επιστρέψουν στη Βουλγαρία, η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει...