Οικονομία

Πετρέλαιο: Σημειώνει μικρή πτώση στην τιμή- Στα 83 δολάρια το βαρέλι

Χθες Τρίτη το πετρέλαιο υποχώρησε έπειτα από άνοδο δύο ημερών διότι οι ενδείξεις για υψηλότερα αμερικανικά αποθέματα ανταγωνίζονται τις προσδοκίες πως ο ΟΠΕΚ+ θα παρατείνει τις περικοπές της προσφοράς.

Το μπρεντ υποχωρεί 0,42% στα 83,30 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο κατά 2,5% στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί επίσης, κατά 0,39%, στα 78,56 δολάρια το βαρέλι.

Αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων


Το χρηματοδοτούμενο από τη βιομηχανία Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα εθνικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν περισσότερο από 8 εκατομμύρια βαρέλια, συμπεριλαμβανομένου του κόμβου αποθήκευσης στο Cushing της Οκλαχόμα.

Τα επίσημα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα θα ανακοινωθούν αργότερα την Τετάρτη, όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Το αργό πλησιάζει προς ένα δεύτερο θετικό μήνα, αν και οι τιμές παραμένουν σε σχετικά στενό εύρος τιμών. Η άνοδος έχει υποστηριχθεί από τις περικοπές της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+, ο οποίος αναμένεται ευρέως να συμφωνήσει να παρατείνει τις μειώσεις και το δεύτερο τρίμηνο για να στηρίξει την αγορά. Οι τιμές έχουν επίσης υποστηριχθεί από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Οι αγορές αργού φαίνονται αρκετά σταθερές, με τιμές γύρω στα 80 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε ο επικεφαλής της Vitol Group Russell Hardy στη Διεθνή Εβδομάδα Ενέργειας στο Λονδίνο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ