Οικονομία

Ολλανδία: «Φρένο» στις εισαγωγές υγροποιημένου φ/α από τη Ρωσία

Η Ολλανδία προσπαθεί να σταματήσει όλες τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την Ρωσία, ανέφερε σήμερα το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο συνέντευξη με τον Ολλανδό υπουργό ενέργειας Ρομπ Τζέτεν.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι Ολλανδοί σταμάτησαν φέτος να υπογράφουν νέα συμβόλαια για εισαγωγές ρωσικού LNG και επιδιώκουν να ολοκληρώσουν σταδιακά τα προηγούμενα συμβόλαια.

Όπως πρόσθεσε, οι συνομιλίες με τις εταιρείες είναι σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης θα αφορά τόσο τις άμεσες όσο και τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά και η δημιουργία αποθεμάτων ασφαλείας ήταν τα μεγάλα στοιχήματα που κλήθηκαν να κερδίσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τους περασμένους μήνες.

Σταδιακά οι χώρες στράφηκαν προς εναλλακτικούς παρόχους, όπως το Αζερμπαϊτζάν ή την Αφρική, ενώ βοήθησαν τα μέτρα εξοικονόμησης και ο καλός καιρός που κράτησαν την κατανάλωση χαμηλά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...