Οικονομία

Χατζηδάκης: Όλοι πλέον αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο στο ΝΑΤ

«Την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο ΝΑΤ την αναγνωρίζουν όλοι» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφία από την επίσκεψή του εκεί τον Ιούνιο του 2021 και επισημαίνοντας ότι «εργαζόμενοι του ΝΑΤ βραβεύτηκαν άλλωστε σήμερα για αυτή τη σημαντική πρόοδο».

Κάνοντας μια αναφορά στην επίσκεψή του τότε, είπε: «Ίσως θυμάστε αυτή τη φωτογραφία. Είχε τραβηχτεί στο ΝΑΤ τον Ιούνιο του 2021. Το ΝΑΤ έχει πλέον μηδενίσει τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις του και τα εφάπαξ. Την πρόοδο που έχει συντελεστεί την αναγνωρίζουν όλοι! Την αναγνώρισαν μάλιστα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης απολογισμού που πραγματοποιήθηκε, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, της ΠΝΟ και γενικότερα ολόκληρη η ναυτική κοινότητα».

Αναλυτικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ίσως θυμάστε αυτή τη φωτογραφία. Είχε τραβηχτεί στο ΝΑΤ τον Ιούνιο του 2021. Το ΝΑΤ έχει πλέον μηδενίσει τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις του και τα εφάπαξ. Την πρόοδο που έχει συντελεστεί την αναγνωρίζουν όλοι! Την αναγνώρισαν μάλιστα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης απολογισμού που πραγματοποιήθηκε, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, της ΠΝΟ και γενικότερα ολόκληρη η ναυτική κοινότητα. Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ βραβεύτηκαν άλλωστε σήμερα για αυτή τη σημαντική πρόοδο.

Πράγματι το ΝΑΤ συμμετείχε στη γενικότερη προσπάθεια που κάναμε να τελειώνουμε με τη ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Αυτή την ώρα δεν έχει πλέον ληξιπρόθεσμες συντάξεις και εφάπαξ. Παράλληλα στον ΕΦΚΑ εκδόθηκαν μέσα σε 2 χρόνια 510.000 κύριες συντάξεις, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι 1 στους 20 Έλληνες περίμενε σύνταξη και τελικά την έλαβε. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι κύριες συντάξεις εκδίδονται πλέον πιο γρήγορα από ό,τι στη Γερμανία.

Μεσοσταθμικά σε 60 ημέρες στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία σε 74. Μπορεί κάποιος να πει «μα εγώ περίμενα 6 ή 8 μήνες», πολλοί άλλοι όμως έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν τη σύνταξή τους ακόμα και σε 15 ημέρες! Τα στοιχεία για τον μεσοσταθμικό χρόνο των συντάξεων είναι επίσημα και δεν αμφισβητούνται. Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα στον ΕΦΚΑ και στο ΝΑΤ. Όμως τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η εικόνα στους 2 οργανισμούς δεν έχει καμία σχέση με αυτή που κληρονομήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης - Giannis Plakiotakis για τη στενή συνεργασία που είχαμε στα ζητήματα του ΝΑΤ. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον διοικητή του ΝΑΤ Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο και την ομάδα του για την πολύ καλή δουλειά. Και φυσικά τους εργαζομένους στο ΝΑΤ που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, για να έχουμε πλέον αυτή την ορατή πρόοδο. Η προσπάθεια συνεχίζεται!».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...