Οικονομία

ΥΠΕΝ: Αλλαγή πλεύσης μελετά η κυβέρνηση στη φορολόγηση των υπερκερδών στη λιανική

Τον συμψηφισμό αντί της εκταμίευσης πόρων από τα ταμεία των προμηθευτών ενέργειας, φαίνεται ότι εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να κλείσει οριστικά το θέμα με τα υπερκέρδη στον τομέα της λιανικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τον τρόπο αυτό, οι εταιρείες δεν θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν πρόσθετες δαπάνες για τα υπερκέρδη αλλά τα χρήματα που τους αναλογούν ως φορολογητέα, θα μπορούν να τα συμψηφίσουν με τις επιδοτήσεις που έχουν πληρώσει στους καταναλωτές. Μένει να αποσαφηνιστεί ποιες επιδοτήσεις θα ενταχθούν στο μέτρο και οι λεπτομέρειες της ρύθμισης, με τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας να δηλώνουν χθες πλήρη άγνοια.

Οι πάροχοι, μέχρι πρόσφατα παραπονιούνταν για σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδοτήσεων για την στήριξη των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να επιτείνεται το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Πριν τις γιορτές εισέπραξαν ένα μεγάλο μέρος των οφειλών αλλά από τις αρχές του έτους το κουβάρι μπλέχτηκε με τις επιδοτήσεις που αφορούν στους επαγγελματίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...