Οικονομία

Έρχεται φορολογία στα κρυπτονομίσματα: Η ΕΕ θα εξαναγκάσει τις εταιρείες να δηλώσει τους χρήστες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε την Πέμπτη ότι θα υποχρεώσει τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων να αναφέρουν τις συμμετοχές των Ευρωπαίων χρηστών τους στις φορολογικές αρχές.

Η προτεινόμενη όγδοη οδηγία για τη διοικητική συνεργασία είχε προηγουμένως αναφερθεί από  το CoinDesk και θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του εξαναγκασμού εταιρειών εκτός ΕΕ να πρέπει να εγγραφούν σε φορολογικές καρτέλες εκεί.

Σε δήλωσή του, ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα φορολογίας, Πάολο Τζεντιλόνι  , δήλωσε : «Η ανωνυμία σημαίνει ότι πολλοί χρήστες κρυπτονομισμάτων που πραγματοποιούν σημαντικά κέρδη εμπίπτουν στο ραντάρ των εθνικών φορολογικών αρχών. Αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Η επιβολή των μέτρων δεν κατέστη απολύτως σαφής, καθώς η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει διάφορες οντότητες και παράγοντες που κατοικούν σε διάφορες δικαιοδοσίες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει βάση λειτουργίας. Πέρα από αυτό, θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία για το honeypot των δεδομένων χρήστη που δημιουργεί η εγγραφή των εκμεταλλεύσεων χρηστών. Συχνά, οι εκμεταλλεύσεις σε κεντρικά χρηματιστήρια  που είναι επικίνδυνες από μόνες τους, συνδυάζονται με ευαίσθητες πληροφορίες αναγνώρισης που θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες για να προσκολλήσουν άτομα στις εκμεταλλεύσεις τους.

Υπήρξαν διάφορες περιπτώσεις  τεκμηριωμένων  διαρροών δεδομένων   εντός και εκτός της  βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων  και αυτές είναι απλώς αυτές που εμφανίζονται. Ο εξαναγκασμός των εταιρειών να παρέχουν στις ευρωπαϊκές φορολογικές αρχές — συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που εδρεύουν εκτός ΕΕ — αναγκάζει για άλλη μια φορά τις εταιρείες να συλλέγουν άφθονο όγκο δεδομένων που εκθέτουν τις εκμεταλλεύσεις χρηστών και στη συνέχεια να τα διαβιβάζουν στις φορολογικές αρχές στην Ευρώπη, τις οποίες πρέπει να εμπιστεύονται για να τα διατηρήσουν ασφαλή.

Έχουν επίσης εκφραστεί ανησυχίες ότι αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες για τον κανονισμό για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία της ΕΕ (MiCA), ο οποίος είναι η «πρώτη συνολική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των κρυπτογραφικών στοιχείων και φέρνει κανόνες που περιέχονται στο Mifid, την Κατάχρηση Αγοράς και τον Κανονισμό Ενημερωτικού Δελτίου στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων », σύμφωνα με την  Επιθεώρηση Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Δικαίου  (IFLR).

Η European Crypto Initiative έκανε μια δήλωση αναφέροντας ότι  « ανησυχούσε  ότι θα ίσχυε για ένα πολύ ευρύτερο φάσμα υπόχρεων οντοτήτων και ιδιωτών» από τη MiCA.

Η ΕΕ έχει δηλώσει ότι πιστεύει ότι η κίνηση θα μπορούσε να αποφέρει έως και 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (2,4 δισεκατομμύρια ευρώ).

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...