Οικονομία

Wall Street: Διεύρυναν τις απώλειες οι δείκτες – Η χειρότερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο για τον Dow Jones

Το «φάντασμα» του πληθωρισμού επανήλθε στη Wall Street, μετά τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, για τις τιμές παραγωγού Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, συμφωνα με το newmoney.gr.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση ο δείκτης κινήθηκε υψηλότερα στο 7,4%, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 0,2%. Ο λεγόμενος δομικός δείκτης, που εξαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, ενισχύθηκε κατά 0,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 305 μονάδες ή 0,91% στις 33.475 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,74% και διαμορφώθηκε στις 3.934 μονάδες. Πτώση σημείωσε και ο Nasdaq καταγράφοντας απώλειες 0,7% στις 11.004 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε 2,3%, για να σημειώσει τη χειρότερη επίδοση από τον Σεπτέμβριο. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,8% και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 3,4%.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, αλλά και στη συνεδρίαση της Fed, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ