Οικονομία

Wall Street: «Έσπασε» το αρνητικό σερί ο S&P 500 – Θετικό πρόσημο για τους δείκτες

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να «σπάει» το αρνητικό σερί που σημείωνε τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, ενώ οι επενδυτές εξακολουθούν να «ζυγίζουν» την πιθανότητα μιας επερχόμενης ύφεσης.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 182 μονάδες ή 0,55% στις 33.781 μονάδες, ο S&P 500πρόσθεσε 0,75% και διαμορφώθηκε στις 3.963 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ανέβηκε 1,13%, στις 11.082 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η προσοχή των επενδυτών εξακολουθεί να είναι στραμμένη και στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, καθώς η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Η αύξηση αυτή είναι μικρότερη από τις προηγούμενες τέσσερις, αλλά δεν μπορεί να κατευνάσει αρκετά τις ανησυχίες για το αν η Fed θα καταφέρει να αποφύγει την ύφεση το επόμενο έτος, στην προσπάθειά της να περιορίσει τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Νοεμβρίου, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη, θα πρέπει επίσης να παρέχει μεγαλύτερη σαφήνεια σε ό,τι αφορά την πορεία του πληθωρισμού.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ