Οικονομία

Wall Street: Μεικτά τα πρόσημα-Έρχεται το χειρότερο εξάμηνο από το...1970

Σε τριμηνιαία βάση, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 βρίσκονται βρίσκονται μία «ανάσα» από το να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοση από το 2020. Από την πλευρά του ο Nasdaq οδεύει προς τη χειρότερη τριμηνιαία περίοδο από το 2008

Συμφωνα με το Newmoney.gr, έντονες διακυμάνσεις παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δείκτες της Wall Street, οι οποίοι νωρίτερα έκαναν μία προσπάθεια να σταθεροποιηθούν στο θετικό πρόσημο, ενώ έχουν βάλει «πλώρη» για το χειρότερο εξάμηνο από το 1970.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι φόβοι μιας παγκόσμιας ύφεσης που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτού το εξαμήνου, προκαλώντας «σοκ» στις αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε σε θετικό έδαφος, με άνοδο 80 μονάδες ή 0,26% στις 31.027 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει να κερδίζει ακόμα και 190 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε 0,07% στις 3.818 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,03% στις 11.177 μονάδες.

Ο S&P 500, ο οποίος υποχωρεί περίπου 20% το 2022, ετοιμάζεται για το χειρότερο εξάμηνο από το 1970 οπότε και υποχωρούσε 21,01%. Σε τριμηνιαία βάση, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 βρίσκονται βρίσκονται μία «ανάσα» από το να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοση από το 2020. Από την πλευρά του ο Nasdaq οδεύει προς τη χειρότερη τριμηνιαία περίοδο από το 2008.

Η μετοχή της General Mills σημείωσε άνοδο 5%. Η Goldman Sachs ενισχύθηκε 1,6%. Η Amazon σημείωσε άνοδο σχεδόν 2%. Η Meta Platforms αυξήθηκε επίσης κατά 2%, ενώ η Apple και η Microsoft κέρδισαν περισσότερο από 1% η καθεμία.

Εν τω μεταξύ, οι κατασκευαστές τσιπ οδήγησαν σε πτώσεις αφού η Bank of America υποβάθμισε αρκετές μετοχές chip λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού. Η Teradyne έπεσε περίπου 5%. Οι Nvidia, Advanced Micro Devices και Micron έχασαν περίπου 3% η καθεμία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ισοπεδωτικός βομβαρδισμός! Τρέχει να σωθεί το ουκρανικό τάγμα ''Kraken''- Τρία γερμανικά αντιαεροπορικά συστήματα «Gepard» παρέλαβαν οι ΕΔ της Ουκρανίας

Πλάνα από ρωσικά χτυπήματα του Grad- ''Σμπαράλια'' τα ουκρανικά τεθωρακισμένα-Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για τον...