Οικονομία

«Ράλι» στη Wall Street: Άνοδος 300 μονάδων για Dow Jones - Άλμα 2,5% για τον Nasdaq

Ως «καύσιμο» λειτούργησε για τη Wall Street η απόφαση της Federal Reserve να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης -τη μεγαλύτερη από το 1994- επισημαίνοντας ότι ανάλογη θα είναι η στάση της και τον Ιούλιο, με τους δείκτες να πραγματοποιούν ράλι στο άκουσμα των ανακοινώσεων.

Σύμφωνα με το  Newmoney.gr, από την πλευρά τους οι επενδυτές εξέλαβαν τις αποφάσεις της Fed ως ισχυρή δέσμευση για προσπάθεια αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στην τελική εικόνα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δείκτες αρχικά -κατά τα πρώτα λεπτά των ανακοινώσεων- βρέθηκαν σε περιοχή αστάθειας, ωστόσο, αργότερα εκτινάχθηκαν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 303 μονάδων ή 1% στις 30.668 μονάδες, ενώ νωρίτερα κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης έκανε άλμα ακόμα και 600 μονάδες. Ο S&P 500 διαπραγματεύτηκε υψηλότερα κατά 1,46%, περιορίζοντας κέρδη 2,3% για να κλείσει στις 3.787 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 2,5% στις 11.082 μονάδες, έχοντας νωρίτερα ενισχυθεί κατά 3,7%.

Μετοχές οι οποίες συνδέονται στενά με την οικονομική ανάπτυξη σημείωσαν ράλι. Κέρδη σημείωσαν και οι περιφερειακές τράπεζες. Η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε κατά 9,41%.

Άλμα άνω του 5% για τις μετοχές των Amazon και Tesla.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...