Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Κοινωνικό μέρισμα: Ξεκινούν από σήμερα οι πληρωμές - «Κόβονται» περίπου 200.000 χαμηλοσυνταξιούχοι

Το κοινωνικό μέρισμα 2021 των 250 ευρώ θα καταβληθεί σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους. Τα ποσά για κάποιους δικαιούχους ξεκίνησαν να πιστώνονται από χθες το απόγευμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η προκαταβολή σύνταξης για τον Ιανουάριο, η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ και ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς και η πληρωμή των τακτικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για το Δεκέμβριο περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- στον προγραμματισμό των καταβολών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των εποπτευόμενων Οργανισμών για την εβδομάδα 27-31 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα,χωρίς δήλωση IBAN ενώ θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Ωστόσο, τα πολύ αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αφήνουνεκτός της ενίσχυσης περίπου 200.000 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος, θα λάβουν όσοι έχουν κύρια σύνταξη ή και άθροισμα συντάξεων έως 638 ευρώ το μήνα μικτά, ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα ως 7.200 ευρώ το χρόνο και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως 14.400 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ