Οικονομία

Λογαριασμοί ΔΕΗ: Αποπληξία από την "ηλεκτροπληξία" για τους Ροδίτες - Αυξήσεις φωτιά που ξεπερνούν το 30%

Ισχυρό σοκ προκαλούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ρόδου, οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος οι οποίοι τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό τους. Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος τόσο από τη ΔΕΗ όσο και από ιδιώτες παρόχους ξεπερνούν ακόμα και το 30% προκαλώντας ένα μπαράζ αυξήσεων που σε τοπικό επίπεδο -και όχι μόνο- δεν έχει προηγούμενο!

Σε μια κοινωνία, που ακόμα δεν έχει συνέλθει από τις παρενέργειες της πανδημίας και με την σεζόν να οδεύει προς το τέλος της, οι ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών προμηνύουν έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, ένας μεγάλος για τα δεδομένα της Ρόδου αριθμός πολιτών, ζει σε σπίτι χωρίς ρεύμα και πλέον ο φόβος ότι σε αυτόν θα προστεθούν και επιπλέον συμπολίτες μας δεν απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαμηλοσυνταξιούχοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες, άνεργοι και χαμηλόμισθοι, που αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, είναι πλέον αντιμέτωποι όχι μόνο με τη διακοπή ρεύματος αλλά με την ένδεια εξαιτίας των ανατιμήσεων σε μια σειρά από βασικά προϊόντα, και της κατακόρυφης αύξησης σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα.

Οι αυξήσεις που ήδη καταγράφονται, έρχονται προσθετικά όχι μόνο στη δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, που επηρέασε το τουριστικό ρεύμα στο νησί μας, ψαλιδίζοντας τα έσοδα, αλλά σε μια δεκαετία στη διάρκεια της οποίας τα εισοδήματα κλονίστηκαν σημαντικά κάνοντας δύσκολη τη ζωή των μισθοσυντήρητων και των συνταξιούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, τα παράπονα στα συνοικιακά σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία για τις φουσκωμένες τιμές κυρίως στα μικρά νησιά έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους καταναλωτές να περιορίζουν επιπλέον τις ποσότητες που αγοράζουν και το καλάθι της νοικοκυράς να συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο. Τα παραγεμισμένα καρότσια στα σούπερ μάρκετ, ανήκουν στο μακρινό παρελθόν καθώς οι περισσότεροι αρκούνται στις αγορές όχι πλέον της εβδομάδας αλλά της ημέρας για να μπορούν να ελέγχουν τα χρήματα που βγαίνουν από το πορτοφόλι τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ