Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Τι αλλάζει στους ελέγχους

Στο πλαίσιο της συνέχισης προαγωγής της δημόσιας διαβούλευσης, το Διεθνές Συμβούλιο Προτύπων Ελέγχου και Διασφάλισης (International Auditing and Assurance Standards Board - IAASB) δημοσίευσε το σχέδιο του νέου προτύπου για τους ελέγχους των οικονομικών καταστάσεων των λιγότερο πολύπλοκων οντοτήτων που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ελέγχου υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένο στις ανάγκες των λιγότερο πολύπλοκων οντοτήτων, και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλουν τυχόν σχόλια έως τις 31 Ιανουαρίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισημαίνεται, ότι στη χώρα μας οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό σε αριθμό επιχειρήσεων και η εφαρμογή του νέου προτύπου της IAASB για τον υποχρεωτικό έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων τους, αποτελεί πρόκληση και σημαντική προτεραιότητα για την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).

Οι μικρότερες, λιγότερο σύνθετες οντότητες (less complex entities), συμβάλλουν σημαντικά στην παγκόσμια οικονομία και αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των οντοτήτων παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, οι ολοένα και πιο σύνθετες δομές και συναλλαγές πρέπει να αντιμετωπιστούν στα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου (ΔΠΕ). Αυτή η πολυπλοκότητα στα ΔΠΕ μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για τους υποχρεωτικούς ελέγχους λιγότερο σύνθετων οντοτήτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η αγορά Rafale από Ελλάδα-Αίγυπτο-ΗΑΕ μαζί με την μετεγκατάσταση 36 μαχητικών του Κατάρ στην Τουρκία, φέρνουν πιό κοντά την σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας;

Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ την διατήρηση της συμμαχίας της με ΗΑΕ-Αίγυπτο και ιδιαίτερα με το Ισραήλ,...